December 21, 2008

Christmas Lunch






Salam...apa khabar semua, harap semuanya sihat2 belaka...(ecehhhh mcm jadi pengacara rancangan riwayat kamil pulak). :)

Khamis yang lepas saya dan team unit digital image processing dijemput ke christmas lunch di Burleigh Court. Wooowww..terkejut juga, sebab saya baru jer masuk kumpulan tersebut, but dah di jemput untuk makan bersama.

Makanan biasalah, dihidang ikut "course" dan sudah semestinya makanan untuk kami yang Muslim nie terhad kepada yang vegeterian dan "wine free".

Mereka yang hadir:- Dr Eran(ketua kumpulan-baik sgt dia nie dari Sri lanka),Christine (secretary-pon baik juga...peramah gila, kalah makcik bedah kita kat malaysia...sgt2 peramah dan suka membantu org), Abg Akram (org malaysia nie),Attar(india-muslim), uthman, iffat, ridzwan (tiga2 dari pakistan), fatma (jordan), hector (UK), dan sorang lagi tu prof apa entah...ehehhee...

Ini adalah set yang saya pilih...:-

Pemula makan (what is appetizer dlm malay ek?huhuhu)- Avocado, mango and rocket salad with houllami and pine nuts.

Makanan utama (main course) -leek and winter vegetable filo parcel with a red onion and sage sauce

Dessert (pencuci mulut)- choclart tart served with cinnamon cream -yang nie je paling sedap!!!

Lunch pukul 12.30 dan kami abis dlm pukul 2pm...best gak experience...tapi saya tak lalu makan pon...(even habis telan.hehehe) sgt tidak menepati selera budak kampung like me. heheheh

8 comments:

  1. aiceh....
    ye ke x lalu mkan...
    ntah2 sekaly ngap..
    ekekeke..
    guwau jew...
    hee...!!!!

    ReplyDelete
  2. Veggie sungguh. leek and winter vegetable filo parcel, dgr pun tak selera, hehe. Takde ke fish etc?

    ReplyDelete
  3. Baru tgk menu. Should have taken main course ketiga tu

    ReplyDelete
  4. hehehe...
    razik i have to take a vege food otw am gonna get back my big size belly like i had last time back in london...huhuhu...

    they got fish..but don't u remember what happened to us last time when we had a same fine lunch at Oxford with CEO TM? huhuhu...i can't take it anymore...huhuu...anyway, how are u?

    ain...thanks...tp mmg tak abispon...ehhehee

    ReplyDelete
  5. Hehe.
    I'm fine. Baru balik honeymoon kat honeymoon island semalam (http://www.honeymoonislandphuket.com). Annual leave sampai 2nd Jan.

    ReplyDelete
  6. decoration utk choclart tart tue cantik n simple..hehe leh tiru nnt.

    ReplyDelete
  7. wowwwwwwww raziq...bestnyer, mana pic2 dia? upload lah...

    min..a'aah cantik di luar tapi rasa tak tentu cantik lagi...huhuhu

    ReplyDelete
  8. tkpe..kite tiru deco je..rasa leh wat style m'sia..baru leh mkn sampai tetutup mata ;-)

    ReplyDelete