June 29, 2009

Panas...Panas...Panas...


A heatwave warning has been issued for England and Wales, with temperatures in some areas potentially rising as high as 32C (90F) in the coming days.

Warm and humid weather is also forecast throughout the rest of the UK, with a risk of thundery showers.

The hottest day of the year so far was last Thursday when thermometers at Heathrow Airport recorded a high of 28C.

A heatwave is officially declared when temperatures rise above a certain threshold.

These thresholds vary by region, but the UK average is 30C by day and 15C overnight.

The Met Office says there is a 70% of these temperatures being reached in London, the South East and eastern England this week.
Various parts of England were hit by severe thunderstorms on Saturday night.

--------------------------------------------------------------------------------

My Comments:-
1) Dulu kat Malaysia cuaca sampai suhu 35-37 darjah celcius pon leh tahan lagi...bila dok sini, cuaca baru nak cecah 32 dah bising panas (saya lah salah sorangnyer tu...).

2) Dulu kat Malaysia, petir, ke kilat ker...semua dah biasa. tp kat sini, dengar jer guruh, macam jakun...

3) Dulu kat Malaysia, kipas tu mcm tak heranpon. Nak aircond jer...kipas tu mcm useless sgt. Skrg, kalau bole nak letak kipas dlm kereta...sbb kereta takde aircond. Betapalah bergunanya kipas tu.

4) Dulu kat Malaysia, panas2 lah kitaorg suka dok luar, main2 kat luar...tp kat sini, panas2 kena duduk dlm rumah. rasa tak besttt sgt.

Conclussion...itulah, lain kali bersyukur dgn apa yg ada depan mata...

6 comments:

  1. malaysia still da besh!!

    cam ne nak dtg england cam nih! hahaha

    ReplyDelete
  2. cop2..got ym??

    add me ok!

    id : ajoy_azwan

    ReplyDelete
  3. ahaha..lawak nyee comment awk buat..

    balik jelaa cepat..

    ReplyDelete
  4. dulu time along sy kat mlaysia,sy x rindu pown die..
    skrg die dh x de sy rindu jew die..
    mish my bro..
    muaaaarxxh... :-p

    ReplyDelete
  5. gedik nye mr nuar...
    wakakaka...
    aka..
    lek la along..
    baru 32'c...
    kat cnie ag panash..
    kat opis ain x de aircond pown..
    lagi bercinta nak wat kije..
    adei ai...

    ReplyDelete
  6. terima kasih semua...tergelak sy baca komen2.

    utehh awak mmg sengal!! awak sebenarnya rindu kat perfume CK awak dgn PSP and gameboy amir sbnrnya...

    min...nak blk cepat camner, tak abis belajar lg pon. huhuhhhu. awak jerlah siapkan study sy kat sini, sy balik msia. hehheehe

    ain...tapi keter ain ada aircond.keter comey along tu, kalau bw jln kejap pon dah terasa mcm dok dlm sauna...nak jer driving tak pakai baju. ahahahaa

    aizul...ada ok. nanti sy add ure YM.

    ReplyDelete