July 24, 2009

Happy Birthday to my Abah...25th July 2009





Dulu kami 5 beradik...selalu nak minta beli baju baru, yang belikan...abah
Dulu kami 5 beradik...selalu belajar rajin2, yang bagi hadiah...abah
Dulu kami 5 beradik...selalu nak pegi jalan jauh2, yang bawa kereta...abah
Dulu kami 5 beradik...selalu dapat keputusan yang baik, yang sign rekod...abah
Dulu kami 5 beradik...selalu dapat hadiah kat sekolah, yang dapat pujian...abah
Dulu kami 5 beradik...selalu jer bertengkar, yang rotan kami...abah
Dulu kami 5 beradik...selalu lawan cakap mak, yang tegur kami...abah
Dulu kami 5 beradik...selalu complain tak hidup mewah, yang bekerja keras...abah

Sekarang kami masih lagi minta macam2, nakal, lawan cakap mak, asyik complain...tapi abah tetap abah.
Sekarang kami dah mula sikit-sikit ambil tempat abah, supaya ringan beban abah...tapi abah tetap abah.
Sekarang kami pula yang belikan abah hadiah, jadi abah boleh lah bergaya mewah...tapi abah tetap abah.
Sekarang kami selalu berbincang kalau ada masalah, sampai tension kadang2...tapi abah tetap abah.

Dah 53 tahun abah sekarang...
Abah tetap tenang, tetap penyabar, tetap degil...
Abah tetap susah untuk senyum...

Tapi sekarang, kami berlima lebih memahami abah
Kami hormat abah, dan abah idola kami...
Kalau lah kami berkeluarga nanti, kami nak jadi bapa seperti abah...
Biarlah harta kami secukup makan...tapi kasih sayang abah melaut untuk kami...

Untuk abah, terima kasih kerana masih terima along sebagai anak abah...
Terima kasih kerana menjadikan kami orang-orang yang berguna...
terima kasih kerana terus menyayangi kami...
terima kasih kerana menjadi abah kami...

Ya Allah...panjangkanlah usia En. Azman bin Abdul Hadi...
Supaya dapat kami membalas jasa abah kami...
Amin.........................

4 comments:

  1. dulu kami 5 beradik..slaloo jew bangon lambat,yang kejotkan...abah
    sekarang kami pulak kejotkan abah..tapi abah tetap abah.. :-p

    awat awk wat uteh touching nieh long..!!!!!!!!!!!!!!
    awk tahu kan uteh rapat ngan abah..
    seday la plak.. :'(

    btw epi bufday my luvly dad mR azman..
    lurve u so much..
    muaaarxxhh...

    ReplyDelete
  2. Happy Birthday pakcik...
    Semoga gembira dan sihat sentiasa..
    lurv u also...

    ReplyDelete
  3. hepy bufdak pak cik..
    hope pak cik sentiasa sihat n gembira ceria di smping anak2...
    aminn....

    ReplyDelete
  4. uteh...kita berlima sentiasa touching dgn apa yg abah dan mak dah berjasa pd kita...ingat belajarlah betul2 nanti, balas jasa baik mak dan abah...selamat berjuang esok dah start kehidupan baru awk...
    min and ain...tq so much

    ReplyDelete