July 2, 2009

...napa longkang juga yang dicari?

hummm...tajuk mcm grosss sangat rite? but actually nak share pasal experience bermain bowling. dulu waktu belajar (degree lah-rasa mcm tua lah pulak skrg. hehehe) bowling adalah satu kemestian setiap kali lps abis final exam. maka akan penuh lah satu bowling alley kat Mahkota Parade itu dengan budak2 MMU.hehehehe

Main pon mainlah...but am sure ramai tak tau, yang bowling is actually a game for King and Egyptians during 5200 B.C. Basically, bowling is a game:-

"also known as tenpins is an indoor sport in which a ball between 6 and 16 lbs. in weight is rolled down a lane approximately 42 inches wide by 60 feet long from the foul line to the head pin, in an effort to knock down 10 pins set in a triangular array at the other end of the lane. There are 10 frames in a game, each frame consisting of two balls thrown unless a strike is recorded. Scoring is based on the number of pins knocked down with the highest possible score being 300." http://www.geocities.com/heartland/2790/hstrybwlng.htm

So dari 300 tu, yang paling tinggi I pernah scored, was 213...hehehe..itu waktu mmg tgh gian main bowling...That time, I was really enjoyed playin bowling with my frens...because ada mcm2 style. Like my sister...baling nyer sungguh ayu...slow jer...5km/hr...tapi selalu jer strike...My fren ramzee pon camtu gak bolanyer. Saya lak dulu, used to throw the bowl macam baling kelapa...kelentoooommmmm bunyinyer...hehehehe. boleh berlubang lane alley tu.

Di pendekkan cerita, last weekend, MML (masyarakat melayu loughborough) sini pielah ramai2 main bowling kat leicester town. dah lama tak main...but alhamdulillah, balingan i menyumbang gak kepada kejuaraan team kitaorg...hehehehe. Muzani dpt Lord of the Bowling Tournament, Kak Maz lak Lady nyer...score masing2 tak yah citerlahhhh...mmg power2.


2 comments:

  1. waaa...
    da lame x men bowling da...
    tapi ain x la se terror along..
    hee...:)

    ReplyDelete
  2. wow! HEBAT laa hencek nih! hahaha

    ReplyDelete