November 5, 2009

AJA AJA FIGHTING!!!


dah lama dah tak update blog nie...dengan isu2 personnel dan mutakhir. huwaaaaaa amatlah menyibukkan diri yang kadang2 tu tak sibuk.masuk ofis pukul 10am, baca2 newspaper online, tgk2 facebook, sampailah kol 12pm...kol 12 dah ngantukkkk...apa kessss??? alamat tersengguk2 lah kejap kat ofis tu. and after solat zohor barulah segar utk buat keja. but alhamdulillah...produktif lah juga. kdg2 sampai mlm gak lah buat keja. hehehhe...sbb terpaksa yerk tuan2 dan puan2. kalau bukan sebab report si kerepot itu...sudah lama ku terbongkang kat rumah!

anyway...lately nie hidup makin lebih bermakna...lebih ceria dan lebih happi dan lebih bersemangat dan lebih bersinar...wahhhhhhhhhhh bak kata aizul marcello dalam blognya...ada pelangi yang diimpi2kan semakin hampir. yupssss hencekkk marcello...Tuhan memang sayang kan kita. kita jer yg tak sayang diri sendiri...hamekkkkk ko. ahahhahaa.

pastu kan, lately tak tau kenapa suka dengar lagu datuk ct...
bisakah. lirik lagu dia...
bisakah yang terpadam dinyalakan, bisakah yang terhina dicinta, bisakah diri difahami.
wahhhhhh mcm lagu tu utk cermin diri sendiri. terima kasih kat "awak" sebab sudi nyalakan lilin sy yg terpadam...sayang "awak".
abislah lepas nie paparazi, mamarazi, pamarazi pon sibuk nak tau cerita kan? hhehehe.i kan suka buat kontroversi.hehhehee.

pasal studi lakk, alhamdulillah, aritu meeting dgn 2nd supervisor dpt review yang baik, and alhamdulillah, skrg dah mula busy utk buat real experiment, supervisor pon sibuk nak belikan equipment for my research. hooooooorayyyyyyyy. lepas ni, kalau ada sapa2 nak jadi bahan ujikaji saya...sila2lah melaporkan diri yerk. hasil dari ujikaji itu ialah, kalian akan dapat tahu...tahap mental kalian.hehhehee...takderlah, korang akan dpt tahu pasal cognitive distraction korang ok! ahhhh best tak?hhuhuhu.

pastukan...pasal adik2 beradik kitaorg kat lufbra nie, kak fara dgn abg mosan dah 2 minggu bergelar daddy and mummy...baby comeyyyyy!!!!!!! nama dia ZARA. tapi picture terlupa nak amik. huhuuhu. bawaklah kamera hulu hilir tapi lupa gak nak amik picture. i tak sabar nak tunggu Zara besau...sbb nanti dia dah besau ,i nak tackle Zara...sbb dia comeyyyyyy!!! tapi kan, kak fara kata, dia minta hantaran kereta mini cooper utk hantaran Zara. huhuhu...kak fara, kalau bagi kereta nissan micra purple ku itu boleh ka? hehhee...bila tgk Zara...selalu rasa terharu,rasa nak nangis...sbb rasa bersyukur akhirnya Zara lahir juga mewarnai hidup kami adik beradik. terharu gak, sbb bila pandang Zara teringat kat keluarga kat msia...tq kak fara, tq abg mosan...gambar2 ni curi kat facebook kak fara. hehehe. soriiiii bosss



and then...another story is, kat derby dah ada KFC halal!!!! wahhhh apa lagi kami nie semua jadi pengunjung tetaplah. nie baru balik makan kfc nie, burpppp...terkeluar sendawa spicy wings dia. tapi kan KFC dia tak lah sesedap kat msia. sebab (1) kurang kick lah broooo (2) takder mash potato, diaorg ganti dgn baked beans...ekk alaaaaahhhhhh tak rockkk ah bro! adakerrr makanan penjara kat msia dia bg mkn kat kfc...tak kelassssss ahhh.


ohhh last but not least...skrg kami tgh gila main wii sport dan wii fit dkt rumah abg dino dgn kak maz!!! wahhhhhhh main boxing, main bowling, main tennis...mmg terbahak2 gelak dehhhhhh. kak maz jgn sesekali2 upload pic saya ok...kalau akak upload gak...I WILL SEE U IN COURT. hhehehe. tq to kak maz n abg dino sbb dah 2 minggu sudi terima saya tidur rumah akak dan abg dino...ohh siap breakfast in bed ok!!! ahhh hotel kat msia pon korang kena turun kafe tau nak makan sarapan.kelassssssss kak maz. love u kak maz, love u too abg dino. hhehehee

wahhhhhhh byk nya cerita lak. apa2pon, korang lak apa cerita? harap semua disana disini dan disinun happi2 jer...jadi gila2 mcm i! AJA AJA FIGHTING!!! AJA AJA ...ahhahahahaaa...

4 comments:

  1. nak komen howt taknak nak taknak nak taknak!~

    hmm komen je laa!~

    hey!!! anda semakin ganteng!!! hahahahahahah

    btw, nama zara tuh mmg superb!! sah2 dia keje kat boutique Zara nanti kan? hehehehe


    bro, balik malaysia lepak sama..gua blnja lu k ep C!!!

    ReplyDelete
  2. waaa..seronok nye along..lame gile along x update cte along kat blog nieh..heee...

    ReplyDelete
  3. abang fizan...kem salam peluk tium utk zara ye..insya allah, kalau takde aral melintang, tahun depan betambah lagik anak sedara Uncle Pizan ;-)..saya tgh tunggu satu research paper saya siap, nak present kat london bulan september tahun depan. ni tgh pening kepala nak siapkan proposal, suppose kena present in 2 weeks times, tapi tak siap lagik..nak nagyisssss :-(( , kite baru abess final exam smalam..letehh...

    ReplyDelete
  4. salam

    abg, ceria je nmpk.. ;) bagus la kalu semuanya elok².. emmm bulan 12 ni, insyaALLAH waktu cuti xmas, fizi balik malaysia.. tiket dah beli, saudi arabia, pergi n balik 500 euro.. huhu,kalau abg nak, jom balik skali.. tapi nmpk abg cam smakin busy je dgn keje².. apa² pun, gud luck ye.. wsalam..

    ReplyDelete