December 18, 2009

Are You Men Enuf?

Pernah dengar tak lelaki METROSEXUAL??? skrg kalau kat MSIA ramai dah laki2 golongan nie. Yerlah, utk jadi outstanding, kenalah ada something different. Lainlah kalau diri mmg dah ada kelebihan tersendiri.
Terdetik nak update blog nie tentang men's fashion bila si Zaim (my dear friend waktu SPM) minta tolong carikan Tote bag for men from Coach. Dah lama dah juga sebenarnya niat nak talk about men's fashion nie, suka sebab kat sini mcm2 jenis fashion dpt tgk. Plus senang nak dptkan barang2 tu semua with a reasonable price of course.

SCARF:-

"real men aren't afraid to wear scarf" Singlarity: Single hilarity...amik kooooo, sure lepas nie pakcik2 yg masuk hutan pon sure nak pakai scarf juga bila masuk hutan. yerlahhhhhh nak jadi lelaki sejati. ahhahaha. scarf was designed for women...but nowadays, with a suitable scarf, with suitable method to tie the scarf a man can looks wonderfully gorgeous. scarf dah jadi salah satu accessory utama utk lelaki skrg...lebih2 lagi musim2 winter nie. even banyak designer already designed scarf utk summer juga...like ZARA!!! different season different design. nak ikat scarf ada byk cara...depends pada pakaian kita aritu...kadang2 bila pakai formal wear, scarf boleh diikat seolah2 mcm Neck Tie...and it looks even smart and different of course. skrg fashion Arab Scarf...ahhh serban pak arab tu diaorg jadikan scarf. baguslah juga, serban dapat dipopularkan. tips paling berguna kalau nak guna scarf for men...kalau pakai baju plain, carilah scarf yg fabric bercorak...kalau pakai baju bercorak, carilah scarf yg plain...biar contrast. jgn lah scarf corak, baju pon corak...nanti nampak mcm pokok bunga bergerak lak. over accessorize bak kata Kak Mazrah. hehhehee.

TOTE:-



hummmmm first time dulu memang tak tau langsung pasal tote nie. apa kebendalah totetote nie. Ada pernah beli satu beg tote nie kat Seed. Beli tapi tak tau nama dia apa. but practical lah juga. nak kata mcm handbag pon boleh, nak kata multipurpose bag pon boleh...tapi designed for men. however, kena ada cara gak nak guna beg tote nie...kalau silap pegang silap bawa...nampak serong lak nanti org memandang. I've read from this one blog...it says "right bag can make u look butch" wahhhhhh. sapa kata laki tak leh bawa handbag.see if u know how to bring it up...u can be looked muskal ok!!! Tote beg is actually a multitasking bag for men. tote bag are truely American Classic style. tote bags begins with the release of Boat Bag back in 1944. A basic canvas bag, designed for the boater crowd. nowadays, tote beg utk lelaki dah jadi common to everyone. bagus, mudah, and practical, coz lelaki also can have their own handbag. tips untuk cari tote beg for men...(1)color biar yg overdyed like olive, navy, or plain. tapi byk jer designer tote like LV and Paul Smith suka pilih color2 striking mcm orange, red and yellow. kena tgk suitability seseorg gak kot. (2) fabric cotton canvas...tapi mcm mahal gak kan kalau cotton nie...so nak murah yg PVC pon ok. hhehehe. (3)messenger and portrait bag...takderlah nampak sgt mcm handbag perempuan.

So...to all guys outside there...dont be scared to experiment yourself. kita sendiri tahu apa yg sesuai utk kita. kalau korang rasa borring dgn appearance yg dull dan common, try to look diffent by experimenting ureself. ada orang yg dah mmg semulajadi kacak...pakai apa2pon nmpk cantik, but bagi yg kurang tu...masih lagi mampu menjadi center of attraction by trying to be beautifully different.

I'm not really good with fashion though, but I love to observe, think and then experiment it with myself. So far, I like what I am today. QUOTE THIS FROM ME: "If you look great you will feel great and you will get the power".

No comments:

Post a Comment