July 26, 2009

Main Tuju Kasut

Pemain-pemain:-
Abg Harris
Abg Dino
Mokhzani
Mahmood
Kak Anne
Kak Mazrah
Farah
Ed
Maya
Saya
Tempat:-
Carsington WaterPark, Derbyshire
Masa dan Tarikh:-10.30am-7.45pm, 25th Julai 2009
Hadiah:-Makanan yang banyak...









yang mak ingin tengok...


MANGKUK PYREX MAK

PSP AND GAMEBOX ADIK

DRESS UTK AFIFAH DAN AIMEE (MAK UTEH'S GRANDDAUGHTERS)

HADIAH BAJU BESDAY ABAH

DOLLS UTK ANAK2 BUAH/CUCU MAK

ANAK MAK YANG SIHAT...ALHAMDULILLAH...

July 24, 2009

Happy Birthday to my Abah...25th July 2009





Dulu kami 5 beradik...selalu nak minta beli baju baru, yang belikan...abah
Dulu kami 5 beradik...selalu belajar rajin2, yang bagi hadiah...abah
Dulu kami 5 beradik...selalu nak pegi jalan jauh2, yang bawa kereta...abah
Dulu kami 5 beradik...selalu dapat keputusan yang baik, yang sign rekod...abah
Dulu kami 5 beradik...selalu dapat hadiah kat sekolah, yang dapat pujian...abah
Dulu kami 5 beradik...selalu jer bertengkar, yang rotan kami...abah
Dulu kami 5 beradik...selalu lawan cakap mak, yang tegur kami...abah
Dulu kami 5 beradik...selalu complain tak hidup mewah, yang bekerja keras...abah

Sekarang kami masih lagi minta macam2, nakal, lawan cakap mak, asyik complain...tapi abah tetap abah.
Sekarang kami dah mula sikit-sikit ambil tempat abah, supaya ringan beban abah...tapi abah tetap abah.
Sekarang kami pula yang belikan abah hadiah, jadi abah boleh lah bergaya mewah...tapi abah tetap abah.
Sekarang kami selalu berbincang kalau ada masalah, sampai tension kadang2...tapi abah tetap abah.

Dah 53 tahun abah sekarang...
Abah tetap tenang, tetap penyabar, tetap degil...
Abah tetap susah untuk senyum...

Tapi sekarang, kami berlima lebih memahami abah
Kami hormat abah, dan abah idola kami...
Kalau lah kami berkeluarga nanti, kami nak jadi bapa seperti abah...
Biarlah harta kami secukup makan...tapi kasih sayang abah melaut untuk kami...

Untuk abah, terima kasih kerana masih terima along sebagai anak abah...
Terima kasih kerana menjadikan kami orang-orang yang berguna...
terima kasih kerana terus menyayangi kami...
terima kasih kerana menjadi abah kami...

Ya Allah...panjangkanlah usia En. Azman bin Abdul Hadi...
Supaya dapat kami membalas jasa abah kami...
Amin.........................

July 23, 2009

KFC Halal di London...


Dulu kat Malaysia kat mana2 leh makan KFC...
Dulu waktu buat MSc, KFC halal only in Paris...
But now...KFC halal dah ada kat London...8 branches around london will be converted to Halal KFC.
To put more respect to Muslim customers, the Halal Stores have removed Big Daddy burger from the menu as it contains bacon.

Best kan? Tottenham tu dah dekat dgn UCL...best best best...

Sedap Hingga Menjilat Jari...Its finger lickin gooood.

*But carefull...ni pon masih dalam trial.

Read more from:-
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1177969/Fast-food-chain-KFC-converts-London-restaurants-halal-menu.html

Apa2pon...takleh lawan ayam BBQ kak malia...tapi bila sampai jer tangan kitaorg (saya dan azri lah) ayam2 BBQ kak malia itu terus bertukar menjadi "AYAM NIGERIA". ahahhahaha

July 21, 2009

Sapa rasa dia gemuk, sila buka mata!!!

Since few weeks ago...kami di bumi lufbra, makin ramai yang mula sibuk berexercise dan berdiet. Alhamdulillah, masing-masing sekarang mengamalkan hidup sihat. Setiap minggu at least 2 kali kami akan main squash bersama2. Then on sunday we will go for cycling around town or even to a forest...

Sekarang nie, kami dah kurangkan makan nasi...masing-masing makan roti, salad, buah, chicken and fish sahaja. Buat kuih or air pon dah kurang gula. Bestttttt kan? hehehee...

Last Sunday, saya, Ed, Maya dan Iwa telah ke Carboot Measham. Kami borong hampir £10 anak patung...penuhlah boot kereta saya. Tak sempat nak amik pic semua anak2 patung tu...just got a few. Anak2 patung tu adalah untuk satu plan aktiviti kami di sini...yerlah, sejak ada ura2 salah seorang dari kami ingin meng"adopt" anak angkat ...so kami pon beria lah plan for that aktiviti. Harap2 jadilah...moga niat baik kami di makbulkan. Amin...
Anyway...happy birthday to my dear niece...farah aishah bte edwin chandra. she's now 8 yo.





July 13, 2009

B=bosan, O=osan, S=san, A=an, N=n







Sangat2lah tak produktif arini duduk office. 1) Supervisor takder so...menular jerlah tangan nie asyik surfing internet, 2) dpt project baru dari supervisor yg sangatlah tak suka...dah nak masuk seminggu pegang report, but mmg tak suka dan tak paham!!!, 3) monday...so blues lah gamaknyer, 4) cuaca yg sgt mendung...even tgh summer nie, 5) ramai lah yg tak masuk office arini...so bertambah2lah semangat untuk tidak melakukan keja2 yg berfaedah dan bermanfaat utk research ku di pejabat...Soooooo...apa lagi, letssssssssss bloggginggg!!!

Rasa mcm nak sangat pergi bercuti kat langkawi ke, perak ker, genting ker, kl ker...kuching ker. survey gak tadi tiket dr KL-Kuching...MAS tgh buat promotion murah nie...but booking sampai 17th July jer...hummmm tapi tiket nak balik Malaysia lah pulak mahal...hummmm sapa nak jawab?

Smlm waktu balik dari cycling dgn kak maz, abg dino, iwa, ed dan maya...kak maz proposed pegi Sepennn...(kampungggg sangat kan?) nak pegi Spain...plan nak pg December nie...tapi tak tau lah...hopefully jadilah.

These are few pictures taken from my vacations, just a few weeks before departure to UK...bila tgk2 balik, especially waktu bercuti kat Perak dgn famili, rasa sayu jer...Isk fragile sgtlah hati nie...

July 11, 2009

Aktiviti dihujung minggu...

CARBOOT
BOWLING/EXERCISE
SHOPPING
KENDURI KENDARA
BBQ (summer jer)

Biasalah hujung minggu...mood tu just utk rest, tidur, makan, tidur, dan rest lagi...so sy upload pictures2 jerlah yerk...
Sometime a picture can explain more than words...tak gitu uteh? Contohnyer, dlm picture uteh nampak besar...tapi sebenarnyer dia kurus...berat dia ++50kg jer...ok...(sila perhatikan ++ itu di hadapan number) ahahha...ohh byk lagi aktiviti lain...tp takder gambar...

July 6, 2009

Angah-4th July 19**







gembira- sebab angah dah makin tua
gembira- sebab angah dapat hadiah special dari tut tut tut...
sedih- sebab along tak dpt celebrate besday sama
sedih- sebab hadiah along tak bagi lagi...

Apapon selamat hari lahir yang ke 15+2+1+0+(-35)+40+(-6)+10...korang kiralah sendiri berapa umur angah sekarang.

Moga rezeki awak makin bertambah...Amin
Moga your study always success...Amin
Moga hidup awak dipermudahkan dunia akhirat...Amin

Awak lah adik yang paling rapat dengan along...
Awak lah adik yang paling manja dengan along...(mengada2 actually)
Awak lah adik yang paling cantik utk along...(gedik jer)
Awak lah adik yang along sayang dan rindu selalu (actually rindu kat uda, uteh, adik,ema and ain gak)...

Along sayang awak...remember that always. (tiba2 rasa sayu lak)...
Along hanya ada satu angah...and that is you: Pak Man's Daughter(nama dirahsiakan atas sebab2 keselamatan)...
Along cuma ingin melihat awak dan adik2 yg lain berjaya...let makes our mak and abah proud of us...Amin

***Jaga mak dengan abah on my behalf...and doakan along kat sini.

July 2, 2009

...napa longkang juga yang dicari?

hummm...tajuk mcm grosss sangat rite? but actually nak share pasal experience bermain bowling. dulu waktu belajar (degree lah-rasa mcm tua lah pulak skrg. hehehe) bowling adalah satu kemestian setiap kali lps abis final exam. maka akan penuh lah satu bowling alley kat Mahkota Parade itu dengan budak2 MMU.hehehehe

Main pon mainlah...but am sure ramai tak tau, yang bowling is actually a game for King and Egyptians during 5200 B.C. Basically, bowling is a game:-

"also known as tenpins is an indoor sport in which a ball between 6 and 16 lbs. in weight is rolled down a lane approximately 42 inches wide by 60 feet long from the foul line to the head pin, in an effort to knock down 10 pins set in a triangular array at the other end of the lane. There are 10 frames in a game, each frame consisting of two balls thrown unless a strike is recorded. Scoring is based on the number of pins knocked down with the highest possible score being 300." http://www.geocities.com/heartland/2790/hstrybwlng.htm

So dari 300 tu, yang paling tinggi I pernah scored, was 213...hehehe..itu waktu mmg tgh gian main bowling...That time, I was really enjoyed playin bowling with my frens...because ada mcm2 style. Like my sister...baling nyer sungguh ayu...slow jer...5km/hr...tapi selalu jer strike...My fren ramzee pon camtu gak bolanyer. Saya lak dulu, used to throw the bowl macam baling kelapa...kelentoooommmmm bunyinyer...hehehehe. boleh berlubang lane alley tu.

Di pendekkan cerita, last weekend, MML (masyarakat melayu loughborough) sini pielah ramai2 main bowling kat leicester town. dah lama tak main...but alhamdulillah, balingan i menyumbang gak kepada kejuaraan team kitaorg...hehehehe. Muzani dpt Lord of the Bowling Tournament, Kak Maz lak Lady nyer...score masing2 tak yah citerlahhhh...mmg power2.