November 19, 2009

Mat Gian...

huhuhu...tgk post title sure mcm seram jer. yerlah mat gian nie kalau kat kampung biasanya title utk mamat dadah tu. yang main cucuk2 pastu highhhhh. kalau kat kampung suka lepak kat jeti ker, kedai2 kosong ker or blkg jalan.

tapi i bukan mat gian tu ok. ni ahhh i dah ketagih tengok korean dramas. ya ampun...mmg tahap dah kritikal dah nie. one after another. none stop. rutin setiap malam lps balik dr ofis.melayan korean. lebih2 lg skrg isya kol 6pm dah masuk. so apa lg wayang korea sampai kol 12am dan kadang2 sampai 3am!!! tak taulah dadah apa yg org2 korea tu dah guna. selagi tak abis cerita selagi tu lah i tak tidur.

ada 3 movies nak recommend. ikut ranking i nie.
first i suka tgk boys over flowers

watak geum jan di an innocent, naive but honest and cheerish high school student yg very warmth hearted and change the world of gu jun pyo a very rich, spoilt and arrogant guy. tgklah macam mana jan di mengubah attitude jun pyo and jatuh cinta. dalam usia cinta mcm2 diaorg hadapi. sampai ke akhir movie pon masih ada ujian. halangan mak jun pyo the evil witch, jun pyo kena kahwin paksa, then cinta tiga segi dgn ji hoo...wahhhhhhhh mcm2 lah. cerita dia kelakar dan sweeeeeeeeeeeeeeeet!!! plus pelakon2 dia korang mesti suka. jan di cute sgt!!!! suka attitude jan di juga, sbb biarlah org buat apa kat dia, dia tak balas pon, dia sanggup berkorban utk famili, dan dia sgt honest...kalau lah i can be like her (attitude wise ok!!!) and suka pelakon2 laki dia sbb suka tgk dressing diaorg. sgt variety dan up to date!!!

second is full house.

cerita ni pon tema romantic comedy. perempuannyer, han jeun...anak yatim piatu, terpaksa bersusah payah kahwin kontrak dgn artis terkenal young jae setelah rumah han jeun di jual oleh kawan baik dia sendiri. hampehhhhhhhhh. cerita nie sweeet juga sbb even byk plots dlm suasana rumah tu jer....tapi cerita dia pelbagai. mcm2 masalah mrk hadapi. kisah cinta di tolak lah...sgt best.tapi yg paling seronok dlm cerita nie, suka kat han jeun sbb she is very positive. apa2pon berlaku. and dlm cerita nie han jeun dgn young jae tu mmg dkt luarpon couple, so cerita nie nmpk real sgt! bestlah.

third is my girl

cerita ni ramai org suruh tgk. mmg kelakar lah, cerita pasal ju yoo rin yg suka menipu. tapi dia tipu sunat ok. dia menipu sbb terpaksa, demi bapa dia...demi melangsaikan hutang2 bapa dia. dlm cerita nie, lebih kurang mcm full house gak. yoo rin di bayar utk menjadi sepupu kontrak kpd seol gong chan, lelaki kaya. cerita nie lagi kelakar compare to both yg di atas...tapi tak suka plot ending dia...sbb even dah nak happy ending pon masih byk plot2 yg meleret...plus happy ending dia antiklimaks lah. kejap sgt!!! huhuhu. but yg penting dlm movie nie...i belajar betapa susahpon kita, jgnlah rasa beban terhadap mak dan abah kita.biarlah kita susah, tp jgnlah mak dan abah kita susah. bab2 cinta tu...hummm cinta 3 segi gak. but dlm cita nie...lagu2 dia sgt best!!! nak suruh korang semua dengar lagu suh reun bun jjeum dgn sang eo reol sarang han in eo...sedih lagu dia. skrg kalau kat gym pasang lagu nie, sure meleleh air mata, sampai few mamat kat gym tu pon pelik, apa kesss lah dok exercise tiba2 air mata meleleh. hehehehhe.

jgn korang tak tau...banyak faedah tau tgk cerita korean nie. satu dpt belajar bahasa. amik ko...skrg nie chatting dgn org malaysiapon guna bahasa hang gu. chong mal Iyo!! hang gung mal yon su p'ae ya dwoe yo. sarang hae yo....amik korang. assignment utk korang. translate kan ayat tu!!
second dpt belajar tmpt2 kat korea. baru tau jeju island sgt terkenal kat korea...mmg cantik pon pulau tu. mcm kat area2 perancis pon ada.
pastu dapat belajar pasal makanan2 diaorg...cara2 buat kimchi. hehehhee. kimchi tu sayur2 jeruk lebih kurrang. hehehhe

wahhhhh kalaulah PhD ku ttg korean movies...confirmed siap 2 tahun jer. hehehe.apa2pon, i tgk movie2 tu semua sbb i want to make myself feel happy, cheerish, and learn to be a positive person. always look forward...and take ure past as a lesson in ure page of life.

AJA AJA FIGHTING...BBAHSYAHHHH...annyeong gu seyo.

November 5, 2009

AJA AJA FIGHTING!!!


dah lama dah tak update blog nie...dengan isu2 personnel dan mutakhir. huwaaaaaa amatlah menyibukkan diri yang kadang2 tu tak sibuk.masuk ofis pukul 10am, baca2 newspaper online, tgk2 facebook, sampailah kol 12pm...kol 12 dah ngantukkkk...apa kessss??? alamat tersengguk2 lah kejap kat ofis tu. and after solat zohor barulah segar utk buat keja. but alhamdulillah...produktif lah juga. kdg2 sampai mlm gak lah buat keja. hehehhe...sbb terpaksa yerk tuan2 dan puan2. kalau bukan sebab report si kerepot itu...sudah lama ku terbongkang kat rumah!

anyway...lately nie hidup makin lebih bermakna...lebih ceria dan lebih happi dan lebih bersemangat dan lebih bersinar...wahhhhhhhhhhh bak kata aizul marcello dalam blognya...ada pelangi yang diimpi2kan semakin hampir. yupssss hencekkk marcello...Tuhan memang sayang kan kita. kita jer yg tak sayang diri sendiri...hamekkkkk ko. ahahhahaa.

pastu kan, lately tak tau kenapa suka dengar lagu datuk ct...
bisakah. lirik lagu dia...
bisakah yang terpadam dinyalakan, bisakah yang terhina dicinta, bisakah diri difahami.
wahhhhhh mcm lagu tu utk cermin diri sendiri. terima kasih kat "awak" sebab sudi nyalakan lilin sy yg terpadam...sayang "awak".
abislah lepas nie paparazi, mamarazi, pamarazi pon sibuk nak tau cerita kan? hhehehe.i kan suka buat kontroversi.hehhehee.

pasal studi lakk, alhamdulillah, aritu meeting dgn 2nd supervisor dpt review yang baik, and alhamdulillah, skrg dah mula busy utk buat real experiment, supervisor pon sibuk nak belikan equipment for my research. hooooooorayyyyyyyy. lepas ni, kalau ada sapa2 nak jadi bahan ujikaji saya...sila2lah melaporkan diri yerk. hasil dari ujikaji itu ialah, kalian akan dapat tahu...tahap mental kalian.hehhehee...takderlah, korang akan dpt tahu pasal cognitive distraction korang ok! ahhhh best tak?hhuhuhu.

pastukan...pasal adik2 beradik kitaorg kat lufbra nie, kak fara dgn abg mosan dah 2 minggu bergelar daddy and mummy...baby comeyyyyy!!!!!!! nama dia ZARA. tapi picture terlupa nak amik. huhuuhu. bawaklah kamera hulu hilir tapi lupa gak nak amik picture. i tak sabar nak tunggu Zara besau...sbb nanti dia dah besau ,i nak tackle Zara...sbb dia comeyyyyyy!!! tapi kan, kak fara kata, dia minta hantaran kereta mini cooper utk hantaran Zara. huhuhu...kak fara, kalau bagi kereta nissan micra purple ku itu boleh ka? hehhee...bila tgk Zara...selalu rasa terharu,rasa nak nangis...sbb rasa bersyukur akhirnya Zara lahir juga mewarnai hidup kami adik beradik. terharu gak, sbb bila pandang Zara teringat kat keluarga kat msia...tq kak fara, tq abg mosan...gambar2 ni curi kat facebook kak fara. hehehe. soriiiii bosss



and then...another story is, kat derby dah ada KFC halal!!!! wahhhh apa lagi kami nie semua jadi pengunjung tetaplah. nie baru balik makan kfc nie, burpppp...terkeluar sendawa spicy wings dia. tapi kan KFC dia tak lah sesedap kat msia. sebab (1) kurang kick lah broooo (2) takder mash potato, diaorg ganti dgn baked beans...ekk alaaaaahhhhhh tak rockkk ah bro! adakerrr makanan penjara kat msia dia bg mkn kat kfc...tak kelassssss ahhh.


ohhh last but not least...skrg kami tgh gila main wii sport dan wii fit dkt rumah abg dino dgn kak maz!!! wahhhhhhh main boxing, main bowling, main tennis...mmg terbahak2 gelak dehhhhhh. kak maz jgn sesekali2 upload pic saya ok...kalau akak upload gak...I WILL SEE U IN COURT. hhehehe. tq to kak maz n abg dino sbb dah 2 minggu sudi terima saya tidur rumah akak dan abg dino...ohh siap breakfast in bed ok!!! ahhh hotel kat msia pon korang kena turun kafe tau nak makan sarapan.kelassssssss kak maz. love u kak maz, love u too abg dino. hhehehee

wahhhhhhh byk nya cerita lak. apa2pon, korang lak apa cerita? harap semua disana disini dan disinun happi2 jer...jadi gila2 mcm i! AJA AJA FIGHTING!!! AJA AJA ...ahhahahahaaa...