January 24, 2010

macam-macam kerenah...

aritu dah list down dah nak tulis apa kat blog nie. rasa mcm dah bersawang-kerawang-jarang dah blog ni. bukan jalang ok...opssss.

i never know about this, sbb they happened just once in a while.but tiba2 teringat memori2 nie.memori bersama kawan2...yeah i loike to talk bout friendship, sbb kawan very important to me...

PERTAMA: KAWAN BERDENGKUR...

i dah biasa tidur sorang2. so takda biasalah tidur berdua, or bertiga, or ramai2 dalam satu tempat.so tak taulah, apa cerita dlm kelambu, luar kelambu, tepi kelambu...salah kelambu juga kan? so pagi tadi terbaca kat berita harian pasal artikel berdengkur nie, or SNORING. wahhhhhhh bayangkan tiba2 tidur nyenyak...mimpi2 indah, tiba2 u dengar mcm bunyi enjin kereta meletuplah, bunyi letupan das meriam sebanyak lebih 77 kali, bunyi macam terceki tulang lembu, bunyi ala2 kentut malu2 pon ada gakkkkk. of courselah sentap kan? it happened to me, and i think it will be the most loudest snor i've ever had to listen, and worst part he was sleeping next to me, and not to other friend. OMG...i was expecting myself to get a beauty sleep, but endup with a nightmare and a miserable night. cant even close my eyes, and cant even listen to my ipod even with max volume.hohohoho...but guess what, i dah tak heran dah benda tu semua...sbb i dah IMMUNE. i cant blame them, and i cant get mad...coz they are unconcious. plus they even not notice that they are snoring in their sleep. so,ive read this article in BH...just to share with those who are snoring while sleeping.in the article said that. "BERDENGKUR PETANDA PENYAKIT KRONIK" amikkkkkkkkkkk korang.this berdengkur is referring as OSA (Obstructive Sleep Apnea). points to ponder...OSA can brings u to penyakit angin ahmar (STROKE), darah tinggi (HIGH BLOOD PRESSURE), HIPERTENSION and PENYAKIT JANTUNG. and usually OSA occured mostly from men yang BMI (Berat Jisim Badan) melebihi 28. OSA makes people stop breathing for at least 10 seconds...and berdengkur can effect your sexual performance. huhuhu....so bad so badddd. so u guys out there, kalau u guys having this problem...please lah, get a treatment, perhaps kita terlepas pandang, but sometime benda2 kecik nielah boleh jadi masalah besar...maklumat lanjut, sila layari artikel di Berita Harian online ruangan SIHAT, title Dengkur petanda sakit kronik.

KEDUA: KAWAN BARU...

biasalah kan, sejak ada facebook,myspace,blog dan mcm2 lagi...dunia berkawanan kita menjadi lebih luas.u guys lebih mudah dpt kawan baru, sharing knowledge, sharing bout life and blablablabla...but pernah tak happened, bila u dpt sorang kenalan from FB, u just chat and knowing them virtually, tak pernah jumpapon...but u love virtually chat and communicate with them virtually. they made u laugh when u have chatting with them...u sometime feel not enuf, until one day, u meet them personally, and then...tiba2 u rasa jemu, mual, and up to one level menyampah pon ada. sbb dia di dalam komputer tak sama dgn dia diluar komputer...bukan sbb physically tapi sbb sikap lain bebenau...not as what we expected. bila chat mcm besttttttt jer. but bila jumpa...rasa annoying sangat!!! rasa tak besttttt. rasa mcm cepatlah blahhhhhh.i know it is not a good thing to do, but sometime, u cant resist ureself to express it on ure face. i pon buat juga camtu2, buat muka tak puas hati, muka borring, muka bolayannnnn kalau jumpa kawan2 annoying nie. bukan apa, kdg2 melebih2...demand mcm2, perasan diva pon ada, tu tak boleh ni tak boleh, i paling pantang org suka judge me......iskkkkkkk mcm bagussssssslah pendek kata. concept i senang...u datang tmpt orang, jumpa kawan baru u, pls expect less and help more...so that will help u to be ontop of my list. i tak kisah nak berkawan, tapi tak boleh terima org yg baru kita kenal, dah berlagak mcm kenal kita lama, and pleaseeeeeeee i tak larat nak layan org2 yang perasan dan perasaan nie. tapi apa2pon, kalaukorang face the same problem, layanlah ure fren to elok2, sbb they are ure guest...but lps tu takyah jemput dia dtg tempat korang lagi.sbb dah tau perangai real dia mcm mana.

KETIGA: KAWAN A4...

Susah nak cari orang mcm nie, tapi i dah dpt dah. hehehe. dia sgt memahami, dia boleh menerima kelemahan dan kekurangan diri i, dia sayang i seadanya, dia sangat humble, dia saling ingat mengingati especially pasal solat dan doa...dan yg paling penting, dia sangat sayang keluarga dia. itulah kawan, sahabat dan teman saya. tempat i mengadu sekarang nie, tempat i bermanja juga. hehhehe. yeahhhh i memang manja. so whatttttttt!!! i like to be pampered, but of course i know the limit. dimanjakan lebih2 pon rimas gakkk. tak taulah how u can find this kawan, sahabat dan teman...tapi for myself, u will feel if u have one, bila dia masih sudi bersama u even dia tahu segala latar belakang diri u...even dia tahu kelemahan diri u. orang biasanya hanya akan dekat bila tahu kelebihan, tapi bila tahu kelemahan mereka akan lari tinggalkan u. i dah pernah rasa, ada lah jenis kawan yg mcm LALAT SELENGA nie, kita susah payah tolong dia, belikan baju CK, tolong masak untuk dia, tolong jaga barang2 dia, tolong bantu pelajaran dia, shopping utk dia...tapi towards the end, dia ignore kita...ahhh org2 mcm tu kena berhati2 yerk. ingat pesan nie, jgn spend ure money to a friend. never ever!!! ive learnt that...usually i will only spend for my lovely famili n closest frens yg i dah anggap mcm famili jer...utk LALAT itu hang pielah bolayan...kalau i dah terbelanja u dgn duit i...i tak akan halalkan dunia akhirat.(moodmarah)ahahha.so, ingatlah nie, nak cari kawan, sahabat dan teman...carilah mereka yang boleh menerima kelemahan diri u.saranghaeyo.

dalam banyak2 kawan i ada sekarang nie, on top of my list i want to see my A4, abg rizal,ain (cik ain), ina (lina bebo),encik penolong pengarah pengajian tinggi Hadi, zaim,encik aizulmarcello, hasru, aeju,kadir,RP, Dr. Tan, ,datuk rozailin, datin paduka fauzianita, cik seri ayu erin(norzarina isa), geng2 pantun-kak has, kak ina and abg mus,geng2 kapak-Dr. Nazifa, Dr. Ruzaq, Dr. Su Mae, Dr. Yuzi, Tengku Kak da(aida syahida), Kak wawa ramli, ijan ana & co,aumi and amir, ramzee, kak wei dan mukriz,encik hafiz kassim,farid(shahjaszz),azam adnan, qush, ariff,djill...and a few more lah kot. i cant wait nak balik malaysia...and one of my dream is to see u guys i balik nanti.i will try my best ok.

of courselah yang palinggggggggggggggggg i nak jumpa,peluk cium,cium,cium,cium dan cium lagi...is FIQRI SYAHMI. rinduuuuuuuuuuuu sangat2.this is for u Syahmi...nanti i balik cam tau muka nie. Love Syahmi Always...

4 comments:

  1. Fizan... cepat blk Malaysia! hehe.. kitorang semua tak sabar nak jumpa Fizan. Hope u r doing super fine there. Families and friends will alwitz pray for ur success. Kiter pun dok layan citer boys over flower kat 8tv. haha.. g.g (xoxo) 2nd season dah hbs dah kat cni. tak dapat nak tgk lg. ader 3rd season ke?

    ReplyDelete
  2. fizan ... frenship forever! honesty is the best policy to remain forever .... may 2010 ... heheh take care buddy

    ReplyDelete
  3. Razik takde dlm senarai nak jumpa. Sedih2

    ReplyDelete
  4. u makan kawan dayus punya kawan

    ReplyDelete