June 20, 2010

Laki-Laki ....ittttueww





kalau ikutkan hati nie, memang malas jer nak bergambar dan berphoto nie. samaada dah puas bergambar ataupon memang dah tak ada minat lagi. tapi tak tau, entah mcm mana, my honey dpt contact my skandal (matilah jd kontroversi lps nie)...opssssss my junior kat SMK(A)kat melaka nie untuk jadi kami punyer photographer. i sendiripon tak tau my junior nie adalah gambargrapher (quote ure term bro). selalu lah juga tgk blog dia aizul marcello tapi takderlah terpikirpon yg he is a photographer. tidak dinafikan gambar2 beliau amatlah meletop-letop. kebabooooooooommmmmmmm!!! so after discussed2 dgn honey...she is dyingly memujuk i utk pujuk si mamat aizul ni utk jd photographer i. apa lagi...carilah contact2,cari dalam buku2 sejarah, cari dalam kamus dewan bahasa edisi pertama, tgk2 jumpa dalam celah2 Al-Quran.....wahhhhhhhhhhhh mmg budak SMK(A) sangat kan. so apa lagi, tanpa melengah kan masa teruslah menghubungi encik aizul marcello aka my junior nie. bincang punya bincang, maulah sampai 5 bulan 24 hari jugalah nak convince kan dia utk jd our photographer...kerekkkkk tak? lama gila nak convince kan mamat nie. hehehhehe...kidding bro, mmg tak sangka lah, bila i buka je offer, dia terus setuju nak jd our photographer.plus dia lak terover excited. mcm dia yg nak kahwin...yg paling terharu tu, siap sanggup dia cancelled kan job dia yg lain,utk dtg jd photographer i. terharu tak korang? nasib baik i bukan anak Yeng Yatimah, kalau tak confirm banjir kampung pernu itu.

so tanggal 28hb May 2010, bertempat di teratak buruk kami sekeluarga, encik aizul marcello ni telah mencemar duli ke kampung kami bersama2 2 lagi askar beliau, encik zizie dan juga encik haiqal. . waktu mula2 dtg tu...rasa mcm. ekkkkk alah junior i nie, hampehhh gilerrrrrr. i tempah sorang, siap bawa 2 org lain lagi. pastu masuk kampung pon nak siap stylo gilerrrrrrr, mcm nak pegi jumpa aweksss, dah pulak tu dtg waktu i tgh sibuk2 nak siap2 utk akad lagi tu. but demi junior ku terchenta itu, layan kan lah juga. penat2pon, bawalah dia masuk bilik i, rehat2, then bawa makan2. and freshen up semua...so endup,malam tu i ada 4 orang photographer utk majlis i.mcm artis tak? best tu...klik sana klikkkk sini lah i malam tu. asyik kena amik gambar. kredit tu abg harith juga...sbb sudi jd photographer i juga utk weekend tu.

start hari tu lah first time i kenal dgn The Laki-Laki dot TK photography nie. diaorg nie ada 4 orang jer. http://amirrayyan.blogspot.com/is their PA. dan bermula dari hari tu lah rapat dengan mereka berempat nie. we shared so many things. dan yg paling best, i've shared my life, study, and working experience with them (iyolahhhhhhhh tu kan?)we care to each other, we concern to each other, we enjoy to each other. yg paling best, during our outdoor photoshoot...i really enjoyed the moment. smp terasa rindu utk buat photoshoot lg. they opened up my longggggg longggggg time closed button utk bergambar sambil bergaya nie. mmg really enjoy lah. diaorg mmg sgt sporting...smp satu tahap i rasa mcm sentiasa muda (i mmg masih muda lg ok)dan seronok jd model nie.

oklah...takmo cerita panjang2, just want to point out why i feel so honoured menjadi customer this Laki-Laki photography?
1) aizul was my junior back in school time
2) diaorg are really talented at ("not" a very) young age
3) diaorg mmg professional...apa yg diaorg janji diaorg buat
4) diaorg buat yg terbaik utk customer, always asked me apa yg i nak dan mcm mana i nak...at least takder lah jd photographer yg SYOK SENDIRI kan?
5) diaorg sgt peramah yerk...sampai satu keluarga i sibuk diaorg nak kenal dan nak tackle. habis semua cousin2 i sibuk di skodeng.
6) diaorg tak kedekut...diaorg belanja kitaorg makan kat kedai CIK ROZI di Shah Alam. CIK ROZI yg sangat periang mcm kanak2 dumex itu yerk.dan diaorg juga tak kedekut share ilmu yg diaorg ada. ilmu apa? itu korang kena borak dgn diaorg sendiri.
7) diaorg sgt dedicated...bayangkan they managed to siapkan album my sister n i dalam masa less than 2 weeks. nak juga bg i album sblm i blk UK.
8) diaorg sgt sporting...ada sehari tu, sampai satu hari diaorg kidnapped i bawa pegi jalan2 kat KL. i hampir2 nak report polis sbb kena kidnapped.
9) diaorg gila2...mcm i juga. so mmg asyik gelak jer lah kalau spending time dgn diaorg nie.
10) diaorg GORGEOUS!!!...mcm i juga. ahahahha nak juga tu. well of course lah kan, even dah berkahwin, like ive said to my honey...personality still need to be taken care. POYOR!!!






conclussion nya...diaorg memang best. so kalau sapa2 yg nak kahwin ker nak khidmat photographer ker...panggil lah junior kesayangan i nie. i promote diaorg nie i tak dpt royalti apa2pon...tapi yg penting i dpt nilai sebuah persahabatan...yg i tak dpt beli even dari Harrods sekali pon (wahhhhhhhhhhhhh takmo kalah!!!).

akhirul ayyat (sila amati balaghah dan nahu ayat ini betul2)- "a real friend comes when u are crying. a fake friend comes only when u are laughing".

and they are my real friends...miss u guys a lot.

3 comments:

  1. hahahaahahah i bgn je dr subuh ( budak skolah agama solat subuh ye), terus bekejar nak baca dis entry!!! hahaahah gila tak??

    btw i tak tau nak komen apa..
    just nak bgtau happy to have u n kak mynn in my life!!

    ReplyDelete
  2. hahahaha yaya..hon yg paksa soo credit to me :-)

    P/s: wahh aizul glamernyee eja mynn mmg takmo kalah

    ReplyDelete
  3. hummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    ReplyDelete