August 24, 2010

...chachacha merba...

tgk title caca merba teringat video clip nudes dancer-cha cha cha...ahhahaha i dah 3 kali tgk, 3 kali kat pejabat, 3 kali tu juga i gelak besau. memang lawak giler!!!
anyway dah lama dah tak update blog. well, u know me...nak berkarya nie nak kena tunggu bulan penuh baru leh dtg ilham. kalau tak, perahlah sampai terkeluar air depan belakang pon,belom tentu dpt kuarkan idea. actually byk jer benda nak cerita. pasal aktiviti berbuka puasa kat sini, tentang pemakan yang terlampau di bulan puasa nie, pasal conference di madrid aritu pon tak citer lg, pasal belajar masak, pasal pegi shopping till ure face drop. OMG banyak kan? tapi tulah...bulan tak selalunya penuh, so berkepam lah idea2 tu.
so leh tak entry kali nie i buat caca merba...takde concept, takde tema, takde problem statement, takde focus point. i cerita je apa2 yg i nak cerita. ok? so kalau korang pening baca cerita yg ala2 kuih lapis yang sampai 13 setengah colors tu, korang cepat2lah pegi cari minyak cap kapak yerk. takder minyak cap kapak, minyak wangi VERSACE MAN pon boleh...

aritu i pegi london. ala2 konon nak buat photoshoot lah sgt kan utk tolong my fren to promote his photography company. nasib baik lah i ada kawan sehati berdansa kat london tu. credit to my dearie Azri yg jd photographer i...gigih nie, bawa album kahwin keliling london. ko berani panggil polis london nak bergambar sekali? pastu baring atas rumput ala2 berangan baring tepi pantai? then masuk kat tube station yg orang yaaa ampun ramai pastu posing2 orang jeling2 pandang2 ala2 mcm dalam lagu datuk sm salim dgn datuk siti tu? but ada AKU KESAAAHHHHHHhhhhh? huhuhuhuu i kisahhh u. mmg sgt2 kisah...sampai azri pon tegur, i ni malu sgt. of courselah i malu kan. but atas nama friendship i gigihkan juga. but hasilnya...not bad!!! azri sampai one time called me back kata dia dah minat photography and asked me to do it again together. wellllllllll...letsssss rumble babe!!! but takder koserrr lah kan nak posing2 bulan posa nie, tunggu raya nanti ok. korang nak tgk hasil penuh gambar2 tu check out my FB k.


well, puasa tahun nie dah kali ke-3 berpuasa jauh dari keluarga. kali pertama puasa berjauhan nie waktu di London dulu...ohhh sgt lah miserable waktu tu. mmg homesick almost everyday.tapi nasib baiklah waktu tu ada housemate dan kawan lain. masak pon simple2 sbb semua single lg waktu tu. then 2nd time was last yr. last year posa mmg hotttttttttttttts!!! best banget posa kat Lufbra nie last year. sbb nyer almost setiap hari kami berbuka ramai2. main masak2 ramai2...then terawih jemaah dan paling best sahur pon ramai2!!! mmg mcm duduk dgn famili kat kampung lg, plus lg meriah...sebab juadah berbuka tu selagi tak penuh meja...lantai berkarpet IKEA kitaorg tadahkan utk hidang lauk pauk. but this year...puasa kat lufbra nie dah so-so jer.sebabnyer dah tak ramai melayu kat sini...some more kawan2 i pon ramai dah balik msia. so kami back to our own life. but i masih lg bersyukur sbb ada lg abang2, kakak2 n kawan2 lain yg sudi berkongsi suasana berbuka n terawih sama2. so mak abah...dont worri ok, oghang kat sini makan lebih dr cukup sampai size baju dari XS skrg i pakai S jer. (berangan lah hang)

then cerita pasal shopping...OMG korang pon tau kan kelemahan diri i. takleh tgk sales. lebih2 lagi kalau sales kat ZARA. alamat i akan bawa mangkuk tingkat dan tikar mengkuang ala2 nak bermustautin kejap duduk kat butik ZARA tu.ala2 ZARA tu dah jadi rumah bini kedua i. opsss. sekarang nie, my new passion is to buy kids clothes...utk sapa lagi kalau bukan utk my love syahmi fiqri and zara adriana. tak tau napa...comey sgt2!!! baru2 nie ada beli satu short warna orange and t-shirt bercollar warna hijau utk syahmi...and the match is PERFECTO! ORANGE n GREEN dia sgt masuk...and sgt comeyyyyyyy. tak sabar nak tgk syahmi pakai. u syahmi better not getting any bigger ok! otherwise baju tu tak muat. nanti uncle long u yg pakai.opsssss lg. but i takmo upload gambar...i upload gambar dgn si pemakai nyer nanti ok. pastu...i dah beli berpasang2 baju utk raya nie, so far i dah ada 4 helai t-shirt baru and 1 mafla yang i sgt2 suka corak dia. well am a fashion maniac, so sales2 nie mmglah jawabnyer menyusahkan hidup i dunia akhirat.huhuhu.

ohhh pasal conference kat madrid aritu. alhamdulillah, semua berjalan lancar...i should thanks a million time to my beloved friend Athar and my new kakak...kak syaheraah lotfi yang fasih giler berSpanish nie. dgr kak syah ckp spanish...pergh mcm korang tgk cerita novella maria mernando wooo. (alah citer latin yg glamour tu). jelessss gila org leh ckp 3 bahasa nie. the conference was fun...and the trip was really fantastic. hotel kami stay tu 3 ke 4 stars tapi ya ampun best bangettttttttt. tapi yg tak bestnyer, waktu tu musim summer and in madrid temperature mencecah ke 42 darjah celcius!!! OMG waktu tu mmg ala-ala i nak berjalan pakai boxer Calvin Klein jer kat tgh2 madrid tu. panas n kering ok! sangat2 tak tahan...by the time i sampai UK semula, i terus buat solat taubat ok...takmo dah pg spain waktu panas. waktu conference tu byklah belajar mcm2 benda especially in my research. dan yg paling best waktu tgh2 conference tu, my honey messaged bagitau my another two papers have been accepted utk conference kat china lak. wallaweiiiiiiiiii. alhamdulillah sgt2. so smp2 je office bincang dgn supervisor, diaorg suruh i pegi...but pikir punya pikir...i dah tak larat nak travel, so endup minta tlg honey n our collegue pegi tolong present kan. and alhamdulillah, diaorg dahpon balik dari china. thanksssss a lot korang. overall...i bersyukur sgt2.thanks to my mom and dad gak sbb doakan oghang kat sini. alhamdulillah, berkat doa mak abah kot.tp still tak puas hati dgn progress of my research. sgt2 slow...well dah masuk part programming...faham2lah, alamat sampai syahmi dah berjanggut pon i belom tentu abis siap satu coding. benciiiiiiiiiiiii ahh programming!



apa lagi ehhh? ohhhh last but not least, i dah belajar buat kuih seri muka guna microwave!!! OMG...sangat2lah suka. thanks to Puan Seri Muka SuMaiya Zainal yang sudi menurunkan ilmu menyerikan muka kuih itu mengunakan microwave ajo. (puan maya sila update blog hang yg dah nak masuk 3 bln tak update) since korang jgnlah nak berangan kan nak cari pengukus tiga tingkat siap dgn batu lesung kan kat sini nak buat kuih tu. nan adoooooo jumpa ok. kuih itu siap dlm masa tak smp 30 minit pon. sgt mudah dan rasanyer...yezzzzzzzaaa sama jer dgn yg jual kat param!!! hehehehe. nanti, i balik malaysia, i nak impress my mom. "well mom...u dont jeles jeles ok. mom ingat mom sorang pandai masak" berangan lah nak ckp camtu kat mak camtu kan? nak rasa balingan senduk kayu 3 somersaults? but honestly mmg mudah bangetttttttt.

perghhhhhh byk dah celoteh...well as per said at my profile, i devoted this blog for my famili and frens. so then they will be updated with my life here. so itu jerlah kot buat masa nie cerita2 i kat sini.
btw, i sekarang nak reserve myself. i nak kurangkan percaya kat orang. ramai yg nak ngaku jd kawan, tp dialah lawan, ngaku dia baik, tp dia lah yg buat taik, ngaku jujur, tp dia lah yg hancur...i dah takmo senang2 percaya apa org ckp. lps nie i nak tapis sapa2 yg nak jd kawan i. i hate org yg tak tepati janji, hipokrit, penipu, berlagak bagus, bodoh sombong dan pandai ckp je! kalau korang ada kriteria2 di atas...harap maklum borang permohanan korang utk jd my fren i dah shredded kan, rebus sampai lunyai bagi pigeons kat trafalgar square pijak dan berakkan (sorry with my words)! sedih lah...bak kata senior i "ana sedih lah dengan antum".

last but not least...

MAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK NAKKKKKKKKKKK BALIKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!

3 comments:

  1. kureng hasamm...aku asik kena je nik, blog dah bersawang-sawang, nak masuk pun tak nampak...nengok le pas anto report ni, update la skeettt kot...hahaahahha....

    ReplyDelete
  2. owh...gambar tu terbaek..credit to photographer..
    im just silent reader..
    since dah masuk ramadhan..wishing u happy fasting:)))
    May God bless u always

    ReplyDelete
  3. salam..entri rayer xde ke? hehe

    salam eid mubarak..kullu 'am wa antum bikhair :)

    ReplyDelete