November 1, 2010

dah berlabah2 dah...


Selamat hari raya-maaf zahir batin
Kerja tak sudah2 & tak pernah tak susah2
Baru Life


ya Allah sangatlah dah berlabah2 dah blog oghang nie. bukan takat bersawang dah. kalau lah labah2 tu tahu menjahit dah siap baju kurung berkerawang dah kot menunggu entry baru kat blog oghang nie. sorry lah...tapi kecoh2 nak update entry pon, bukannyer ramai orang yg baca blog nie pon kan? oghang bukannyer blog celebrity pon. well hidup orang biasa mcm oghang nie, sapa lah nak baca (tiba2 senduk sendat apa kes?) senduk sendat katanyer. sedu sedan lah kannnn tiba2.

apa2pon selamat hari raya lah utk semua yg baca blog nie, tak kisahlah even dah nak masuk raya deepavali pon...happi belated hari raya utk korang semua. so mcm mana raya korang semua? oghang, aritu raya kat MALAYSIA!!! hahahhaa...saja jer takmo bgtau orang lain. sbb nanti kecoh nak jumpa. ahahahahha lagi. penatlah, cuti sebulan, tapi kawan2 nak ajak jumpa lebih 30 orang. apa kes? hehehe. poyorrr jer. so endup, balik senyap2, pastu i sendiri decided i nak jumpa sapa. kan senang camtu...hehehe. takper, insyaAllah nanti oghang balik lg, oghang jumpa kawan2 lain lak ok...kalau tak jumpa gak, oghang jumpa korang semua kat syurga ok? amin...so raya korang ok ke? raya oghang tahun nie...hummmmmmmm no comment. korang tgk lah sendiri kat pics2 oghang tu. yg seronoknyer tahun nie, kami semua adik beradik dpt berkumpul dgn suami isteri dan anak beranak masing2 kat kampung pernu. abah dgn mak lah orang paling happi kan. pastu tahun ni gaklah first time, lauk pagi raya tak muat meja. n first time kami terpaksa makan kat meja depan. hehehhehe.






oghang blk UK semula 2/10 aritu...smp2 jer UK kena masuk opis terus, sbbnyer dah melambak due date menunggu. so ok gaklah, oghang takderlah rasa homesick sgt.pastu alhamdulillah, ada rezeki, supervisor bagi module dia utk org tolong. so ni dah kali kedua lah mengajau budak2 masters. ajau JAVA language lagi korang...tp endup, oghang mengajau bahasa JAWA.hehehe...sama jer kan? pastu dgn orgnyer 2nd year review lagi oncomin.perghhhhhh mmg oghang tak cukup tgn.dan paling banyak amik masa yerlah, skrg nie oghang dah pindah rumah sebuah. alhamdulillah. rumah dua tingkat, ada 2 bilik.sgt selesa...senang i nak ber"boxer" jer bersantai dlm rumah sendiri. kalau rumah lama dulu, terpaksa bertutup litup. leceh tul. so, bila dah ada rumah baru nie, oghang seronok, sbb merasalah dpt decorate rumah sendiri. beli barang sikit2. oklah.alhamdulillah. so far pak uda dgn mak uda jer yg dah smp rumah tu, n tidur bilik tetamu.tapi tidurpon tak smp 5 jam. huhuhu. tq to mak uda n pakuda sbb dtg melawat oghang.






aritu mak uda pak uda dtg, kami berjalan2 smp bengkak2 kaki...sian mak uda. huhuhuhu. tapi alhamdulillah, we all had fun. paling best sekali, waktu kitaorg sesat nak balik ke loughborough. hamekkkkkk. keter dah lah takder charger navigator pastu, lupa nak print direction, iphone lak batteri kong, ada garmin pon battery dah flat. perghhhhhhhh mmg terasa mcm dlm amazing race. tapi yg amazing nyer...we all did it. kami berjaya mencari jalan pulang. oghang pon rs bangga sgt2 dgn keter kecik oghang tu, n dgn team oghang. mak uda n pakuda. hehe. kat london...mak uda n pak uda shopping tak hengaaaaaaaaaaat! pak uda especially. seriusly, pakuda mcm kena histeria. semua kedai pakuda nak beli barang. mak uda releks jer. heheheh. pastu sambuung shopping lg kat liverpool, kat quorn...perghhhh mmg kagumlah dgn pak uda. huhuhu. pastu oghang bw pakuda pg menziarah stadium2 nyer. pergi arsenal nye stadium, manchester united nyer stadium and liverpool. hummmmm first time ok oghang pg stadium. kalau bukan sbb pakuda jgn haraplah oghang nak jejak kaki ke stadium. thanks to my dearest fren gak, azrie yg sudi menumpangkan bilik nya di london utk kami ber tiga berkepet2 bersama2. hehehehe. even bilik jer, tapi syukurlah, 2 malam dah jimat dah duit.tq to shima gak, yg sudi bg pinjam duvet n bantal yg baru dibelikan. to pakuda n mak uda nanti datanglah lagi. kali ni, along bw shopping tmpt baekkkkkkkkkkkkk punyerrrrr. sapa2 pon yg lain2 ada hajat nak dtg UK, mehlah dtg rumah oghang...leh meriahkan rumah oghang. sunyi gak dok sorang2 nie. dont worry, kalau korang datang, oghang tak kan pakai boxer jer dlm rumah nanti. oghang pakai jubah warna purple oghang nanti. siap serban nanti. ok??? datang tauuuuuuu.







oklah korang...nanti oghang update lagi ekk. btw...skrg nie oghang tak tau napa, asyik rindu jer. rindu sgt2 kat budak laki sorang nie. tak puas cium this boy!!! OMG, ghindddddddduuuuuu sgt2. kdg2 smp nangis ghindu kat budak laki sorang nie. aritu pon balik, salah satu main reason, sbb dah ghindu gila kat dia. balik msiapon senyap2, terus pg rumah budak laki nie, pastu kena marah dgn abah sbb balik tak bgtau. huhuhu...padan muka oghang. dgr citer skrg, dia sibuk dah nak beli keter BMW. kerete BMW siap ada control lagi tu. tapi malangnya control dia Papa dia yg kena pegang, pastu Mama dia kena ikut kemana aja dia bawa keter BMW tu...hehehehe sian mama n papa dia. I love u always my dearie Fiqri Syahmi. Uncle Long...nak jumpa u lagi Mr. BamBam. nanti ajak mama dgn papa dtg UK ok. Uncle Long tunggu...













4 comments:

  1. haa..update pon..tiap2 minggu jalan2 kat sini..ini baru perasan dah update..he he..

    ReplyDelete
  2. ousna...thanks. sorri bz sikit recently

    ReplyDelete