December 4, 2010

ger ger...grrrrrrrrrrrr



alhamdulillah, sedar tak sedar dah nak hujung tahun dah. ya Allah kejap jer dah nak masuk tahun ke-3 di bumi lufbra nie. tahun dah nak abis, tapi keja masih tak abis2. hohoho. padan muka sendiri. anyway, skrg dah masuk winter, tak tau tah dtg mcm mana, kali nie lak salji leh dtg awal giler. mcm tahun2 sblm nie, bagai nak raqqq (qalqalahhh q dia tu) menunggu snow turun. ibarat mcm korang sedang memerut kat dlm toilet...tunggu punya tunggu tak turun2. hehehehe. tp kali nie, belom masuk bulan 12 snow dah turun mencurah2. putih dah jadi nyer bumi UK skrg. i jer yg tak putih2 lagi. hehehe. so kalau dah snow2 ni, faham2ler, sejuknyer, ya ampun...terasa mcm duduk dlm peti ais. lebih2 lagi kalau rumah lupa nak on heater. amikkk...mengeletar smp ke bulu kaki...bulu hidung yg kontot tu pon boleh jd beku kejap sejuk nyer kat sini. aritu...smp pernah cecah -10 kot sejuknyer kat sini. kat scotland smp -20. pergh....salji lak tebal dia dah boleh terbenam kaki. korang kalau ada sapa2 yg nak cita2 pakai botox ke, vitamin c ke, tak yah susah2 dtg je tmpt2 sejuk nie....sure muka korang tegang dan kejong!!! alahhhhhhhhhhhh setakat muka mcm kak nita tu...dgn cuaca sesejuk ini, muka i lagi tegang dr dia. hohohoho. i tak suka sgt winter nie, 1) sebab semua putih, color plain...rs life nie tak berseri, 2) sebab tak suka pagi2 nak pg ofis kena scrap keter, 3) i tak leh keluar jogging, 4) tak best sbb tak leh nak dressup cantik sbb jacket2 semua color hitam n dark jer huhuhu. 5) and tak best gak sbb jalan licin...
so significant dgn sejuk nie, org biasalah, mengaitkan dgn makanan. pernah dgr kan citer semut dgn apa ekk. alah lupalah...korang tau tak citer yg sblm musim sejuk, semut semua kumpulkan makanan byk2, so bila musim sejuk tiba, semut2 tu ada makanan....n binatang yg sekor nie tak dpt cr makanan sbb dia malas nak kumpul makanan sblm musim sejuk tiba. tapi bezanyer citer semut tu dgn kitaorg....semut tu kumpul makanan utk di makan di musim sejuk...kami lak musim sejuk nie, kumpul lemak di musim sejuk nie. masak mcm2 mengalahkan makcik berniaga kat param. lauk...mcm2 jenis...lps makan. semua bising...dah gemuk!!! pastu, esok posa or makan kurang sikit...pastu buat makan2 lg...makan mcm dinasour. dinasour pon malu tgk keturunan manusia mkn macam i. huhuhuhu. tp nak buat camner kan, sejuk2 nie, nak kuar exercise rs mcm apa jadahhhhhhhhhhh sejuk2 nak berlari kat luar kan, pastu....sejuk2 nie, makan dan tidur lah benda paling nikmat sekali. betul tak??? so korang tgk lah gambar2 makanan nie...huhuhu mmg mengancam kan? ahhh korang kat msia....nak beli cheese, buah2 pelik mcm passion fruit, kcg2 walnut, hazel nut semua mahal kan...since sini murah, kitaorg apa lg...mcm2 lah resipi try. hehhehhe.






last two days, tgh sibuk2 bersiap sedia utk meeting, encik photographer yg glamour itu, my KDA (kawan dunia akhirat) aizul minta tlg amik gambar utk promote blog dia for BLOG PILIHAN MALAYSIA 2010 nyer competition. hehehhee...kelakarpon ada i fikir2 blk. i pon pergi lah cr mangsa2 utk i snap gambar...so kak long (isteri abg long) dgn shaiful (suami maya) sudi membantu utk jd model tak bergaji.(aizul model2 i nak minta gaji utk next shot) hehehehe...i main snap2 jer...tp lepas pekena edit oleh encil aizul marcello, dia upload dlm blog dia...kitaorg semua terkejut. lawa siottttttttttttt gambar. hehehehe. thanks aizul. korang pg lah blog aizul tgk sendiri...blog dia ada kat my list sblh nie. ni a few snapshots yg tanpa edit.


so korang, kalau kitaorg kat sini sejuk2 asyik makan n tidur...korang kat msia sejuk2 buat apa? (and pls i dont need an x-rated answer) huhuhu. kat msia kan skrg musim hujan...kot2lah sibuk mengaji, buat qiammullail sejuk2 nie...ya Allah, rindunyer msia. tak kiralah sejuk ke panas ker, solat jgn lupa. sedap2 tidur tu, kalau tak terjaga...jgn lupa qada' solat (i lah tu). huhuhuhu.

till next entry,
love from lufbra..


4 comments:

  1. sini tak snow lagi bro,bulan 1 nanti turun lah kot..haish bila boleh sampai Uk ni

    ReplyDelete
  2. ala.. rindu le gambar snow kat belakang umah along tu.. ampaian tempat mak uda jemur baju masa autumn... hahahahha (manalah nak kering)

    ReplyDelete
  3. amir...jom dtg UK. i dah bosan snow2 nie.

    ReplyDelete
  4. mak uda...huhu. tulah dah makin tebal dah snow skrg. makin sejuk. skrg kena jemur baju kat heater dlm rumah

    ReplyDelete