January 25, 2011

Jadi Jaga

semalam first day start invigilating exam utk tahun nie. bila tengok exam rota untuk invigilator dlm hati ckp Alhamdulillah...tapiiiiii bila tgk kena bertugas hari2 selama dua minggu lebih, terasa lak, alamakkkkkk penatnyer! huhuhu. tapi takperlah, take it positive.

first day invigilate mmg kelam kabut sikit. sbb nak recall balik the system. perghhhhhhhh mmg byk giler nak kena follow, tak mcm kat msia. jg exam senang. masuk je dewan pastu sign attendance sheet...pastu dah. tapi yg tak bestnyer invigilate kat msia tak dpt upah...kat sini diaorg byr sapa2 yg invigilate. sbb tu ramai yg apply invigilator nie budak2 PhD yg dari luar negara. nak cari duit lebih katanyer. system kat sini complicated sikit. nak jd invigilator pon kena pg interview. pastu kalau dapat, kena pg training lak. perghhhhh bukan kata invigilator, cleaner kat sini pon kena interview n training ok!!! korang jgn main2...mmg lah sgt2 particular diaorg nie utk jg standard. ingat senang ke? huhuhu. smp camtu sekali. pastu dlm dewan lak, korang di assign 50 seats to take care of, pastu kena isi borang mcm2, pastu kalau ada student nak pg toilet korang kena escort dia pastu kena mark kat attendance sheet diaorg...mmg mcm2 lah lagi. mmg pening mula2 tu. and yg paling worst, kalau korang jg exam for 2 hours so 2 jam tu lah korang takleh nak duduk!!! tak ke kematu kuku ibu jari kaki korang? ala2 nak kena support berat badan yg ala2 kurus tak kurus tu.

tapi kan...yg bestnyer jd invigilator nie yg boleh buat korang excited sikit is korang leh tgk muka budak2 tension, confused and panic bila buka kertas exam and bila dah nak abis exam. ahahahhaa lawak lahhhhhhh. PRECIOUSSSSS OK!!! ikutkan hati nak je cakap...padan muka korang kena exam. ahahahaha. pastu kat sini satu lg yg best bab2 skodeng nie, korang leh skodeng mcm2 jenis muka mcm2 jenis perangai.ada sekali tu, jumpa student, lelaki badan tough pakai bra!!! masuk dewan exam. ahhhhhhh korang berani buat camtu? gilerrrrrrr ahhh. and of course for me, bila dpt peluang2 camni, i suka lah tgk fashion2 diaorg. sukaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! hehehee. diaorg amat2lah stylo. pastu kalau jumpa yg fashion2 yg best sikit, i akan buat tawaf kat diaorg. dari tawaf qudum sampai lah ke tawaf wada'. hohoho...pastu benda yg kedua i suka jg exam nie, kdg2 invigilator nie especially yg pakai kasut kulit nie, mulalah buat catwalk show...kelentang kelentung bunyi kasut diaorg. hehehehe. feeling2 ala2 tyra bank jalan kat fashion show. and paling best kalau escort budak2 nak ke toilet...maka panjanglah perjalanan catwalk nyer kan. ala2 dari hilir ke hulu korang berjalan. syioooooooookkkkkkkkkk.

well...bila korang dah dying tak tau nak buat apa2kan dlm masa 2 jam tu, so u have to find any way to entertain u kan. well itulah hidup.

utk adik2 yg tgh nak exam tu...buat elok2. esok korang dah berjaya baru korang leh gelakkan orang yg amik exam tu. hehehe

till then...adios

No comments:

Post a Comment