May 17, 2011

I wish I can fly...


Buat survey sikit

Emirates Airlines = GBP 586.70
Qatar Airlines = GBP 669.00
Air Asia Airlines = GBP 681.00
Etihad Airlines = GBP 734.94
Singapore Airlines = GBP 840.13
Malaysia Airlines = GBP 859.33


Hampeh giler flight2 dari Malaysia nie. Diaorg lagi mahal daripada flight2 yg dah lebih bagus services dia. Soriilah sapa2 yg kerja dgn MAS and AirASia tu. but sgt2 mengecewakan. lagu mana nak tolong negara sendiri, kalau negara sendiri takmo tolong rakyat sendiri. bukan nak memburuk2kan negara sendiri, tapi dah mmg kenyataan. based on my own experience.

so far pernah balik naik Emirates, MAS, Air Asia...and honestly Emirates is wayyyyyyyy better than MAS and Air Asia. Frankly speaking, I really want to avoid to use Air Asia. Balik raya last year, touched down jer, i terus muntah. hummmm. cabin crew Air Asia mmg baik2. ingat lagi diaorg jg kitaorg nak berbuka and bersahur dlm flight aritu. tapi tulah, flight korang bumpy2 sgt kot. MAS ok lah, cuma mahal sgt lah korangnyer price dah tu seat korang sempit nak dicomparekan dgn Emirates. Harap2 Emirates takderlah naikkan harga lagi lps nie. huhuhu...ada ura2 dgr citer, diaorg nak reduce kan fuel price. hrp2 jadi ler...

oghang nak balik raya nie...bagilah harga yg elok2 sikit. kalau lagu nie harganyer. tak dptlah nak makan ketupat dgn rendang kat kampung. huhuhu.

xper2...kumpul duit lagi. nak balik!!! nak balik!!!

4 comments: