May 24, 2011

kitaorg highhhhhhhh

last sunday, since dah lama sgt tak berkumpul ramai2, semenjak abg long blk malaysia aritu for good, ive decided nak buat makan2 kat rumah. ada dua tujuan (1) utk kumpul2 kongsi2 cerita and (2) to welcome my new housemate!!!. hoorayyyy starting this friday, i akan ada housemate. so takderlah i duduk sorang2 lagi kat rumah tu. takderlah sunyi sepi lg rumah tu. moga2 housemate i akan sama2 menjaga rumah tu and sama2 livin in the house happily ever after...chheeewaaaaaaaahhhhhhh.

so bila dah di kabau kan kepada seluruh jemputan, seawal pagi, lps mandi semua dah siap2 pasang apron utk start memasak. and guess what, first time ever, buat nasi jagung. hehehehe. sbb teringat nasi jagung mak masak...so nak lawankan nasi jagung tu, i buat ayam masak kurma, and sayur buat terung n kentang goreng kicap and tempe goreng siap dgn kicap cili dia...pastu desert i buatkan fruit pastrie (blueberry and raspberry) and carrot cake. alhamdulillah. thanks to my mom and to myresipi.net and chef mat gebu, menjadi lah juga menu2 aritu...nasib baik jadik...kalau tak ada yg i keluarkan hotdog dgn fish fillet je hidangkan tetamu.




tetamu dtg around 6pm...and dah abis makan semua tup tap tup tap...lepas makann semua cakap HIGHHHHHHHHHH. mengantukkk angau rasa nak tidurrrrrr je semua. ahahahaha. baru i perasan...mana tak highnyer, nasi jagung tu ada ghee/minyak sapi. high cholestrol and high stomach lah masing2 lps tu kan. and i??? senyum jer...........sorry korang, org tak tau bab2 msk ni sgt. i ikut resipi jer. nanti jemput datang rumah lagi ok. :)

No comments:

Post a Comment