May 30, 2011

main raba-raba


terbaca komen seorang artis nie. hensem, kacak, bergaya...mutu keunggulan. tapi pemikiran benggap melantun2. geram betul baca komen yg dia publish. isunya, pasal video clip yg dia arahkan, kononnya VC tu takde scene raba2 and kissing2. persoalannya, kalau dah yg perempuan tu pakai baju tidur jer and dok atas riba si laki nyer, and tangan si lelaki around her, and hidung touching2, tu tak kira tahap RABA lagi ke? abis tu kita panggil apa2? cuit2 je ke? apa definisi RABA utk artis sengal sorang nie? ni DBP mendefinisikan RABA sebagai - menyentuh kerana hendak merasa atau hendak mencari sesuatu: sapa2 yg tgk video clip tu, yg laki n perempuan tu, sentuh sudah, merasa sudah, nak cari sesuatu tu...tak dan nak buat kot. sbb kena rakam. kalau tak dirakam...mayber jumpa kot apa yg nak dicari.

ni nak habaq mai...

1) hang tu celebriti, komen hang satu dunia boleh baca
2) kalau tak tau nak komen, tak payah komen langsung
3) sblm nak komen tu, fikirlah dulu, buat research sikit


on top of everything...kenapa pegi buat VC tu on the first place? even takder budget sekali pon, takkan tahap pemikiran tu sampai setahap dgn cipanzi?

APA LAH NAK JADI ARTIS2 KAT MALAYSIA NIE? nak glamour punya pasal, sanggup jual maruah diri. pastu kerajaan lak sibuk nak bising2 pasal buang anak lah, rogol sana sini lah, kes simbah asid lah...mcm2 lah. kalau dah artis sendiri tak mampu nak jadi role model utk anak2 bangsa, sapa lagi? ni lah, org2 yg nak hidup mewah segera...nanti hang susah pon express juga.

untuk artis tu...ni ada peribahas utk hang "Kurang budi teraba-raba, tidak ilmu suluh padam".

inilah orang ckp, hidup sudah di 'KEBARATKAN'. nasib baik B bukan P.

2 comments:

  1. Same goes to baju kemban. Once it was a taboo for Malays in Malaysia to wear baju kemban. Not it's, very very very unfortunately, is a norm.

    I'm not prejudice, people have their own rights. But lebih molek if the "new norm" is not made too loud (public) as the young generations will penetrate this (baju kemban, raba-raba and all) in their mind as acceptable.

    ReplyDelete
  2. indeed.for me, sbg celebrity, kena lah jd role model.kalau rs benda tu salah, minta maaf jer lah.

    and in term of baju kemban tu. itupon satu hal, benda2 yg dlm rumah, tak payahlah dibw keluar n jdkan perkara normal utk tontonan public especially bila ada kids yg tgk. takut diaorg tak faham je and amik jalan mudah menghalal kan benda2 tu.

    ReplyDelete