May 18, 2011

meh sini nak habaq...

(akak sapa tah ni, google image kuar gambaq dia-pinjam naa)

ni mehh sini, dok rapat2 sikit. nak bagitau nie...(ngumpat actually), arini dok office dok lah settle kan a few things. mcm2 lah keja yg nak dibuat, smp tersengguk2 dok ngadap keja...but bila smp tang satu keja nie, mata terus celik. bukan apa dek non, ni nak habaq, hati ni panas jer bila dok pikiaq masalah2 yg berupa cenggini.
tak tau lah, zaman sekarang nie, ramai bebeno orang yg suka amik kesempatan...kita ni hulurkan tangan utk korang sambut and jalan seiringan. tapi yang depa nie, dapat je sambut tangan kita, terus nak sambut satu badan. semua nya nak di pegang. haram jadahhh punya manusia. korang faham tak metaphor nie? huhuhu...cakap lurus kedepan nya, orang2 yg suka amik kesempatan nie lah. faham dah ke belom? kalau tak faham gak, korang pegi google translate copy semua ayat2 entry nie, korang transfer lah ke tamil ke, africans ke, azerbaijani ke...

di pendek kan cerita, la ni kita ni punya lah niat nak tolong dia kasik pinjam barang. kesian, tgk dia, dah bertahun2 dok sini, buat satu keja nie manual jer...org lain semua leh siap 10 minit, dia 10 hari pon belom tentu siap...dah dok kesian tgk dia, bagilah pinjam barang kita nie. oklah tu, tak kisahlah dia nak pakai benda kita kan...tapi yg tak best nyer tu, dah lah pakai benda kita tu sampai EXPIRED!!! kalau bagi pinjam tayar keter tu, dari tayar tu mampu gerak atas jalan raya, la ni sampai tayar tu mampu jadi pelampung jer, gerak atas air! abissssssss bunga tayar tu. kira guna barang kita tu tahap se optimom mungkin lah. korang faham dak metaphor yg satu nie lagi? iskkkkkkkk susah ehh kalau tak paham2...huhu. ahhhh sambung citer, dah lah pakai smp abis barang kita tu, hingga ketitisan yg terakhir, pastu boleh lak, dgn muka selamber badak dia tu, nak minta pakai benda lain pulak...hamekkk. tak panas hati? silap2 boleh masak hati ni buat hati goreng kunyit!!! geram betol perangai manusia2 zaman neopolitan nie. korang nie baru keluar gua apa? tak belajar ke pelajaran TASAWUF ISLAM kat sekolah dulu? tentang cara2 hidup bermasyarakat nie. hummmmm manusia2, mcm2 kes. kalau sepuluh org kwn mcm nie, taukeh kedai tayarpon boleh bankrupt.

ok dah enuf said, pie sambung buat keja tu...seghonok nak dgr ngumpat org no. hehehe.

5 comments:

  1. along... taknak share gambar percutian ke? tak sabar nak tgk ni.

    ReplyDelete
  2. ana...marahhh ahh. org2 mcm tu mmg kena sumbat dalam boya mcm makcik tu pakai pastu campak kat tgh2 laut.hehee...dapat dah hadiah eirsa? nanti ada rezeki uncle cari lg ok

    ReplyDelete
  3. mak uda...ada. a'aah lupa lak nak buat psl tu. tp along dah letak pic2 kat facebook. gambar2 scenery nanti along letak kat sini insyaAllah

    ReplyDelete
  4. Masa orang PosLaju hantar, kitaorg tak de kat rumah.

    InsyaAllah esok Ijan collect. Aku yang tak sabar nak tengok hadiah surprise apa yang Uncle Piza bagi!

    ReplyDelete