August 7, 2012

Di Kejadian Itu

dalam keluarga kami, bila masuk jer bulan april...maka kami telah memasuki zone pecah tabung. sebabnyer, bila dah april jer, akan bermula lah deretan tarikh2 kelahiran dan kejadian kami sekeluarga. Adik-1st April, Shanza-April, Shafizal-16th May, Angah-4th July, Abah-25th July, Myself-August, Ema-4th September, Uda-27th September, Uteh-12th October, Mak-31st November, Syahmi-December and last but not least Aleesya-28th February.

perghhhhhh memang zone bahaya betul. well biasalah, bila besday jer, mesti nak celebrate and konsep hadiah lak...hadiah boleh request. hahaha. apa lagi mmg kawkaw lah kan pow org.

so last month celebrate besday angah kat Kenny Rogers...angah dpt 2 biji kek. hadiah...humm angah kata dia takmo apa2. selamatttttt duit. so belanja angah makan kat kenny rogers jer lah. pas angah, abah lak...abah celebrate kat pizza huts. hadiah abah nak seluar jeans jer. so ok lah takder lah mahal sgt. hehehe...

and now, bulan ogos...my turn. hohoho. dalam kepala otak dah terbayang2 beg zara, suit zara, and kasut zara. hehehe. ye lah hutang 3 tahun punyer celebration kan. so kita tunggguuuuuuuu apa yg kena. in our famili, besday celebration biasanyer simple2 jer...open table kat mana2 restoran yg besday boy/girl tu nak and then hadiah boleh request. hehehe...so tahun ni tak taulah famili i ingat ke tak hari kejadian i. hehe.

but, dalam menunggu my real exact birth day, tiba2 ada orang dah siap2 buat surprise utk kita. ya Allah memang terkejut sangat. konon2lah nak ajak berbuka...tiba2 sampai jer dah siap cup cake berlilin dgn hadiah bagai. mmg seronok sgt2. tak terkata perasaan waktu tu. mmg nak melompat2 keriangan waktu tu...tapi cover2. well...blushing kot org buat surprise. dulu waktu kat UK, ada gak kwn buat surprise...kawan dari london, tiba2 naik bus dtg lufbra tgh2 malam...ketuk pintu bilik tidur waktu org tgh tidur...pastu pegang kek n nyanyi lagu besday. ya Allah...memang terharu sangat Allah kurniakan orang2 yang special mcm mereka utk diri ini. love them and love Allah...for all the presents in life.

bila orang ingat tarikh lahir kita...rs diri ni amat begitu berharga (sambil2 pose iklan nivea vissage). kdg2 doapon dah cukup...but kalau dpt hadiah n surprises tu mmg advantage lah. iskkkkkkkk suka lah , mmg suka sgt2. thanks a lot to all persons i love. u know who u are. takda apa yg dpt di beri...cuma iringan doa dan ucapan terima kasih jer dpt di bagi. moga Allah menjadikan tali persaudaraan kita lebih kukuh dan insyaAllah kekal sampai ke akhirat.

seperti yg di perkatakan oleh Saidina Ali KaramAllahuwajhah ""tiada kebaikan mengambil teman tanpa saling sayang-menyayangi"

2 comments: