March 29, 2012

mulut

kadang2 lidah nie terlepas
tak perasan yang terlibas perasaan dan hati orang

so pada sesiapa yg terkena minta maaf lah.
niat mahu menjadi jujur. tapi kadang2 tak perasan terlampau jujur sangat sampai tak tahu benda yang baik bagi kita rupanya tidak di hati orang lain.

minta maaf sekali lagi.

apa apapon masing2 tahu niat masing2. dan saya tahu niat saya.

mulut saya ada 3 tahap penapis:
1) kalau filter superpower buat saya pendiam- maksudnya saya tak selesa dengan anda
2) kalau filter middle power buat saya malu2- maksudnya....takes time nak betul2 terima anda
3) kalau filter low power buat saya tak berhenti cakap- maksudnya awak dalam list orang2 yang saya sayang sangat2.


till then...jaga lah mulut jaga lah hati.

March 22, 2012

psssttttttt...

ini kisah benar berlaku pagi tadi.

happened after one hour meeting with cikgu "mana si X? i dah lama tak nmpk dia." murid menjawab "lah u tak tau ke? dia dah lama dah tak keja sini" cikgu buat muka terkejut smbl memekop mulut"Oh my Prada beli kat China gred A! ahhh biar betul! panjatttt i. i tak tau pon, bila dia benti? why?" murid pon jawab sambil menepuk bahu cikgu "lah dah lama dah. si Y bgtau....si X tu kena buang....bla bla bla". and the meeting was adjourned 30 minutes afterward. a great bonding moment.

ada a few assumptions can be made here:
1) murid tu mmg kaki gossip and cikgu pon jenis mak bedah
2) hubungan murid dan cikgu amat rapat
3) cikgu outdated dgn info2 terkini
4) nak hilang stress keja
5) dah memang takde keja...

tiba2 jadi sumber2 gossip dlm office? awat...keja dah abis ka?

March 15, 2012

air mata...


these few days rasa sangat devastating. sangat2 demotivated...rasa mcm kena backstabbed oleh orang2 yg kononnya boleh dipercayai. tak sangka betul dlm dunia akademik ni pon ada org mcm tu. lebih2 lagi kalau orang tu cikgu kita. sedih sedih...kira mcm rumah semua dah siap, dah cantik, dah ada perabot semua...tapi tak boleh masuk, sbb menteri perumahan tak luluskan grant tanah. aiyarkkk.

hummm redha jer lah. nak buat camner...camtulah, ingat pesan...jangan bergantung harap pada orang, berharap lah pada Allah...pasti harapan tercapai.

apa2pon hidup mesti diteruskan juga. perjuangan takkan terhenti. selagi belum dapat PANGKAT HAZAB DUNIA tu, selagi tu takkan berhenti perjuangan nie.

teringat kata2 kak mazrah..."fizan, phd dan air mata tak dpt dipisahkan...selagi awak tak nangis, kira ok lah lagi tu" huhuhu.

so these few days...kat opis buatlah apa2 yg patut...balik rumah malam2 tgk cerita korean balik! yg peliknya, tgk balik cerita2 yg dah ditengok. Boys over flowers, My girl and mlm ni start tgk full house. gegehhhhhhhhhhh. hummmm tu lah antara penenang hati skrg.

ohh yer.makanan juga adalah peneman sejati sy sekarang ini. sila lah ketahui bahawasanya saya telah naik 2 kilo berat badan skrg ni. dah saya telah ada pelampong di kiri dan kanan perut saya. syabbbasssssssss syabbbbassssssss.

arasso...dah nak sambung balik full house...

AJA AJA FIGHTING!!!!!!!!!!!

March 1, 2012

bila lah nak terberanak ni...?

tanda tanda kelahiran:-

1) tidur awal setiap malam
2) bangun awal setiap pagi
3) tak boleh tidur semula lps dah bangun pagi...(which is good)
4) tidur bermimpikan kertas2 kerja, programming2, data2
5) kertas dan pen sentiasa berada disisi...kot2 dpt idea apa2 utk diingati
6) lebih dekat dgn Allah, lebih dekat dgn parents (sangat2 bagus)
7) makan ala kadar..sekadar isi perut
8) tak ada masa nak exercise setiap hari...
9) dah tak ada jalan2 or shopping2 or hangout2 mcm dulu
10) masuk2 je opis...perkara pertama di buka MATLAB dan WORD or LATex!!!
11) masuk opis paling awal setiap hari
12) sabtu ahad pon akan ke pejabat
13) stock munchies berlambak kat opis
14) dah takder dressup2...tiap ari baju pakai sarung jer dah takder matching2
15) asyik menghitung hari, menghitung kerja...

bila lah masa nak habis nie. contractions dah banyak kali...ada kecik ada besau. tapi tak mau2 gak keluar.

kalau boleh takmo lah amik jalan potong...nanti payah.

orang cakap...kena push lagi harder!