July 19, 2012

kembali bersiaran

ya ampun.....tup tap tup tap dah dekat dua bulan lebih menetap di malaysia. kejapnyer masa berlalu.

tup tap tup tap juga...tiba2 blog dah tukar interface baru gak. gabra kejap camner nak cari link new post. endup...klik kat OLD BLOGGER INTERFACE and thennnnnn tara. back to oldies.

lama bebenau dah rasanyer tak update blog. even feeling2 mcm ada jer org nak baca kan. kalau dulu waktu belajar, update blog utk update famili...but since dah dekat dgn famili skrg...nak update pasal apa ek? hummmmm. kita citer jerlah apa2 yg kita rasa nak share kat korang boleh?

so dah dua bulan lebih balik nie, mcm2 berlaku. of course yang paling best sbb dpt jumpa keluarga dan tiga org budak kenit, syahmi, aleesya and syanza. mmg super duper happy. mmg hari2 berkepit dgn mak. sampai bau ketiak mak dari bilik sebelah pon dah boleh kenal. hehehe. well oghang mmg rapat dgn mak. and balik ni pon, dapatlah balas dendam dgn adik2 beradik semua. abis semua nyer kena sakat. baik angah, uteh, uda and adik...ahahaha. nak buat camner, waktu kat sana, dok sakat kak maz jer. (ker oghang yg kena sakat ekk?) :)rasa happi juga sebab dapat jumpa orang2 yg tersayang yang lain. waktu duduk jauh chatting and telepon jer...dah dpt jumpa alhamdulillah lah. thanks to all.

life kat msia tetap mcm dulu. HECTIC and HOTSSSSSSSS! sangat yerk...ya Allah sometime mmg tak tahan tahap kesibukan dan kepanasan hidup di malaysia nie. busy keja melambak sampai tahap selalu nak balik opis awal...sbb rasa nak muntah tgk keja melambak. panas lak...cuaca kat msia nie sampai tahap ketiak becak. ahahha. but apa2pon mmg bersyukur dah balik ke malaysia. anyway, nanti akan balik ke UK semula insyaAllah. most probably lps raya nanti.

skrg nie...alhamdulillah, hidup lebih ceria. dikelilingi orang2 yang saya sayang. sangat2 seronok. sangat2 bersyukur...ada mak, abah, adik2, nenek, makcik2...cousin2, kawan2. semuanyer ada di sisi. alhamdulillah sgt2.

apa lagi ekkk nak cakap? hummmmmmm...arini belajar satu benda. trust in relationship is very important. tak kira apa2 jenis relationship. apa2 masalah pon yg timbul, biarlah masalah tu diselesaikan secara berhemah. ceeeeewahhhhhh.

oklah tak tau nak tulis apa lagi dah...just nak wish selamat berpuasa kepada semua kawan2 dan ahli keluarga. puasa biar penuh...ikhlas kerana Allah. jgn lak tak mo puasa and bagi alasan, "buat apa puasa kalau tak ikhlas". dulu pernah belajar kat sekolah, ustaz ckp, kadang2 ikhlas tu akan datang bila ada paksaan. tp dah besau2 nie, jgnlah smp nak kena paksa puasa.

till then...nak sambung buat skrip drama ippa dan oppa. hohoho.

love u all...and i love u too. nomuuu nomuuu chowa