January 29, 2013

recap...

assalamualaikum semua, i know, it has been a while tak update blog.entahlah, rasa malas, rasa busy yg teramat sgt kdg2 pon ada. sejak balik malaysia ni...mmg mcm2 benda nak dibuat. so rasanya masih tak terlambat nak ucapkan selamat tahun baru 2013 utk semua kot. WALAUPONNNN dah 29 hari di bulan januari. hehehe. semoga tahun ni lebih bermakna untuk kita semua. amin. so far sejak dah beberapa bulan di malaysia...my life is getting busier and alhamdulillah happier. happy sebab dapat bersama2 dengan keluarga, kawan2, oppa dan ippa, and semua geng2 sekolah dan kerja. so weekend tu memang sentiasa berisi dgn mcm2 program. alhamdulillah. banyak benda berlaku tahun lepas. banyak kenangan terindah terutamanyer. dapat beraya dengan seluruh ahli keluarga sebelum angah and her famili berpindah ke UK. dapat berjumpa dengan kawan2 baru...dapat jumpa my lovely oppa and ippa. they are sooooooo adorable!!! dapat bercuti bersama2 dengan famili and kawan2. even bercuti dalam negara pon dah kira ok dah. but sedar tak sedar dah 3 kali kot masuk singapore!!! ahahaha...ni lah partner in crime i. tak pasal2 dah jatuh cinta dgn singapore.
nazri sibuk nak cari "misai" dia
sampai satu tahap memang rasa mcm nak nangis lah nak tinggalkan singapore. hehehe. best lah...ala2 rasa mcm UK version in Asia. system diaorg mmg tiptop. and org2 diaorg agak2 mcm UK sikitlah. very polite and very respectful...takder yg kurang ajau langgar2 bahu pastu pandang selekkk tgk orang mcm nak makan kita. mmg best. paling best shoppping kat Bugis Street!!! ya ampun...mmg rambang mata and pastu last trip to Singapore jumpa dua orang kawan si Narzery ni...Ain dan Dayana. diaorg mmg awesome!!! kelakar...fun...sporting and very thoughtful. diaorg bawa kami ke Haji Lane...tempat shopping2 ala2 vintage stuffs yet with high quality. awesomeeeeeeeeeeeee.
dyana, ain, me and nazri. the bachelors and bachelorettes
and then tahun lps jg i byk abiskan masa berehat mencari ketenangan katanyer...pg PD jer dua kali dgn famili and dgn kawan2. well...nak tenangkan fikiran dari kerja2 office dan PhD.
my beloved famili
and lps kami bercuti dgn famili tu...angah and her famili pon flew to UK...huhu. i ikut sama ke UK dengan harapan untuk siapkan kerja phd, but nan adoooo...so basically pegi UK utk tolong2 angah. my beloved sister. adik yg selalu temankan along pg lunch kat opis...geng shopping and geng yg faham about my situation. i love her soooo much. and i miss my beloved niece aleesya humairah sooo much too. sejak angah dah ke UK. i dah takde geng kat office. keluar makan sorang2, pg shopping sorang2...seriusly pernah pegi makan kat pizza order terpaksa amik utk dua org punye order. org kiri kanan waiter waitress semua pandang. how sad is my life...huhuu. mmg susah mula2 nak adapt new environment...but lama2 alah bisa tegal biasa. kitaorg semua kat melaka rindu kat awak angah!!! kalau along jumpa awak lps nie...along nak peluk awak dgn aleesya kuat2. rinduuu sgt2. awak take care tau kat sana. be strong..enjoy every moment Allah granted to you and your famili kat sana. tak semua org dpt peluang tu. jgn risau pasal famili kat melaka. insyaAllah, along dgn uda ada utk taking care of our famili. pesan kat shafizal...belajar elok2, cpt2 abiskan phD jgn jd mcm along.
angah and ecah in their lovely home
ecah in paklong's room
and then awal tahun ni dapat berkumpul dgn geng2 UK...kak fara, kak maz, abg mosan, abg dino, abg long and kak long...dgn maya n saipol jer tak dpt jumpa2 lg. kak maz n abg dino mencemar duli melawat kawasan di malaysia sejak pertghan bulan december tahun lps. so sebulan diaorg duduk msia...apa lagi mmg lagi seronoklah i spent time with them. byk masa kami spent together2...berkongsi masalah, dah lama i tak share cerita dgn kak maz n kak fara. waktu kat UK...kak maz and kak fara and kak long adalah tmpt i selalu bercerita. well dah takder geng ramai n famili kat sana. so bila kak maz balik msia aritu...i guna semua kesempatan yg ada utk cerita mcm2 kat dia. we had sooooooo much fun together. dapat pergi rumah kak fara yg ala2 istana tu kat Skudai, rumah mak abg dino kat NusaJaya and rumah kak long kat KLCC!!! kaya2 diaorg semua nie...hehehe
kak maz n famili kak yah before fly back to UK
sejak balik msia juga...ada satu anugerah yg Allah kurniakan untuk kami sekeluarga. alhamdulillah, ada rezeki dlm usia 30an ni baru lah dpt membeli rumah sendiri. tu pon abah dgn mak yg berposak2 mencarikan...thanks to mak and abah. insyaAllah rumah tu akan siap bulan 3 and boleh duduk nanti bulan 6 tahun ni. mmg rezeki sangat2...dpt rumah yg dah nak dekat2 siap. so angah...cpt2 balik, tahun ni raya abah nak celebrate kat rumah org. kita kumpul ramai2 kat rumah along.
my adiks yg poyor
tgklah tu adik and uteh yg paling excited...bilik adik dgn uteh dah siap dah...bawah tangga nanti bilik diaorg. hehehe..angah bilik awak kat sblh dapur. hehehe. jangan mareee. so far alhamdulillah, Allah permudahkan semua urusan. dari urusan pinjaman bank, lawyer, DO Pejabat Tanah, KWSP..semuanya alhamdulillah lancar. itulah berkatnya kalau kita dengan cakap mak dan abah :). and dlm byk2 cerita gembira...baru2 ni kami dikejutkan dengan a deceased of our belated Allahyarhamah nenek ngah. rasa terkilan sbb tak dpt pergi ziarah sebelum Allahyarhamah menghembuskan nafas terakhir. tapi apa2pon alhamdulillah...i dapat bawa mak dgn abah and adik2 pergi ke Johor bahru utk ziarah jenazah. semoga Allahyarhamah di tempatkan di tempat orang2 yg beriman. Amin. Al-Fatihah. so sekarang nie...minggu exam budak2 kat MMU. so restlah sikit...akan struggle dgn kerja2 semula bila nak marking and mula semester baru nanti. apa2pon doakanlah yg terbaik utk kami semua. sebelum terlupa...tahniah utk semua kawan2 yg baru lepas melangsungkan perkahwinan and semua kawan2 dan adik2, abang2, kakak2 angkat yg baru mendapat cahaya mata. especially to my beloved Ain and my dearest fren Shaipol tahniah for your newborn babies. Tahniah juga utk Aizul Marcello, my x-schoolmate yg akan melangsungkan perkahwinan tak lama lagi. doa2kan yg terbaik utk uols semua.Amin. insyaAllah kita berjumpa lagi nanti. to all my loves...remember i love you all very much. abah, mak, angah, uda, uteh, adik, ema, shafizal, syahmi, aleesya, fatima, nenek, oppa and ippa, kak maz, abg dino, kak fara, abg mosan, abg long, kak long, ain di kuala pilih, anggerik, shaipol and famili di seremban, keluarga mak uteh sekeluarga, pak uda n mak uda di nilai, nenek tersayang...dan semuanya. love u all eternily.